Cum poti avea un concediu reusit in Romania

Scris de 

Odată cu intrarea României în Uniunea Europeană și cu libera circulație prin țările membre, tot mai mulți români au ales să meargă la lucru sau la studii în străinătate. Există numeroase țări din UE în care trăiesc comunități mari de români, printre aceste numărându-se și Franța. Chiar dacă locuiesc de câțiva ani acolo, mulți dintre ei preferă să își petreacă concediile în țară, fie pentru că aici au rămas o parte din familie sau rudele apropiate și prietenii, fie pentru că le este dor de meleagurile natale.

Dacă și tu te numeri printre românii care locuiesc în Franța, însă ți-ai planificat concediul de vară în Franța, iată câteva lucruri de care trebuie să ții cont pentru a avea parte de un concediu reușit.

Fă-ți rezervare din timp la avion

Dacă nu vrei să faci câteva zile pe drum, atunci ce-a mai bună variantă de transport este cea cu avionul. Iar dacă îți planifici concediul din timp, atunci poți profita de reducerile la bilete. Avionul este cel mai rapid și mai sigur mijloc de transport, mai ales pe distanțe mari. În plus, este confortabil și în prețul biletului poți beneficia și de numeroase alte servicii, în funcție de compania cu care ai ales să zbori.

Închiriază o mașină

Odată ajuns în țară, vei avea nevoie de un mijloc de transport cu care să te poți deplasa în diferite locuri. Având în vedere că ai venit cu avionul, cea mai bună soluție pentru tine este să închiriezi o mașină. Dacă alegi această variantă, te poți interesa din timp dacă există firme care oferă prețuri speciale de închiriere pentru românii din Franța.

Ia în considerare și situațiile neprevăzute

Chiar dacă ți-ai făcut din timp un itinerariu și știi exact ce vrei să faci sau să vizitezi cât timp te afli în țară, este bine să iei în considerare și situațiile neprevăzute.

Există numeroase evenimente neplanificate care pot apărea pe parcursul concediului tău, cum ar fi pierderea actelor sau a bagajelor, pierderea rezervării la avion, vreme nefavorabilă pentru activitățile pe care ti le-ai propus sau chiar un accident minor.

Toate aceste situații neplăcute pot fi remediate dacă iei în calcul și astfel de posibilități. Astfel, îți recomand să îți aloci câteva zile libere (fără planuri concrete), în cazul în care va trebuie să rezolvi anumite probleme, cum ar fi refacerea actelor sau întoarcerea în străinătate cu un alt mijloc de transport. De asemenea, este bine să ai la tine și bani cash, nu doar pe card, în cazul în care ajungi în locuri unde nu poți plăti decât cu bani lichizi.

Totodată, gândește-te atât la activități în aer liber, cât și în interior, în cazul în care vremea nu va ține cu tine. Iar dacă ți-ai propus să faci excursii în natură, nu uita să iei cu tine și o trusă de prim ajutor, în caz că tu sau cineva din grupul tău va suferi un accident minor.

În concluzie, pentru a te bucura de un concediu reușit în țară tot ce trebuie să faci este să îl planifici din timp și să iei în considerare și neprevăzutul.

Sursă foto: ©Wimammoth| Dreamstime.com

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.