Cum sa iti alegi fosa septica ecologica?

Scris de 

Dacă te-ai hotărât să îți construiești o casă unde nu există sistem de canalizare, atunci vei avea nevoie de o fosă septică pentru colectarea apelor menajere din gospodărie. Piața îți oferă posibilitatea să alegi din numeroase modele de fose septice: de beton, din polietilenă de înaltă densitate, din fibră de sticlă sau din polietilenă simplă, dar și după necesitate: mărime și numărul de compartimente.

E important să protejezi mediul încojurător și să eviți, în același timp, mirosurile neplăcute rezultate din apele menajere, astfel că cea mai bună soluție este o fosă septică ecologică, deoarece este mai ușoară, mai flexibilă și rezistă la șocuri puternice. Dar cum să alegi modelul potrivit pentru necesitățile tale?

Câte persoane vor locui în gospodăria ta?

Prima întrebare pe care trebuie să ți-o pui este pentru câte persoane ai nevoie de o fosă septică? După ce ai stabilit numărul de utilizatori, trebuie să cauți o fosă septică după diametru și înălțime, care să fie potrivită. Prețul depinde de dimensiune, însă stabilirea corectă a dimensiunii te ajută să economisești pe termen lung, mai ales în momentul în care va trebui să o vidanjezi.

La ce adâncime va fi îgropată?

În funcție de modelul ales, acesta trebuie sau nu înconjurat de o structură de beton. Ține minte că trebuie să ai cel puțin 80 de cm de pământ deasupra fosei septice pentru ca acesta să funcționeze în condiții optime.

Reglementările de mediu

Fosa septică pe care o vei alege trebuie să fie făcută după standardele europene și să corespundă standardului 12566-1. De asemenea, producătorul trebuie să aibă certificat de conformitate cu standardele auropene.

Garanția de la producător

Înainte de a-ți lua o fosă septică, verifică ce acoperă garanția oferită de către producător. E important să ai garanție, mai ales pentru probleme care pot să apară în timp sau pentru eventuale probleme de fabricație.

La final, nu îți rămâne decât să te adresezi unei firme specializate care să te ajute să pui toate informațiile adunate de către tine cap la cap și să îți ofere fosa septică ecologică potrivită nevoilor tale. 

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

2 comentarii

 • sobarul
  Link la comentariu sobarul Marți, 10 Septembrie 2019 15:41

  Este important sa alegi in primul rand consumul de apa menajera ca sa poti estima cat de mare sa fie fosa.
  Deasemenea este ine sa aiba ceva mai mult de 1 camera pentru a se putea produce o curatare a apei prin metode biologice.

 • Mihai
  Link la comentariu Mihai Vineri, 20 Aprilie 2018 22:57

  Este foarte important si campul de dren in care se monteaza acel furtun care se vede in fotografia din articol. Te ajuta sa vidanjezi mult mai rar fosa. Eu nu am stiut si mi se umplea fosa foarte repede, iar la 2 saptamani trebuia sa chem vidanja sa o golesc. Apoi am mai citit pe net si am vazut ca daca se racordeaza fosa septica la un camp de dren atunci nu se va mai umple asa de repede, si adevarul este ca dupa ce am facut santurile si am pus tuburile de dren...s-a cunoscut. Acum vidanjez fosa o data pe an. Am economisit o gramada de bani in felul acesta. Asa ca recomand folosirea unei fose septice in combinatie cu furtunuri de dren...

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.