Grele-s deciziile studentesti… ramanem sau nu cu o facultate ce nu ne place?

Scris de 

Știm cu toții cât este de dificil în ziua de azi să alegem o facultate. Nu vom afla dacă am luat alegerea corectă până nu vom vedea ce oportunități ne va oferi viitorul. Nu puține sunt momentele când ne trezim cu o facultate pe care nu o doream, de fapt. Chiar dacă inițial suna bine, acum îți dai seama că nu era ceea ce credeai că va fi, iar cursurile par aproape de nesuportat. Iar de renunțat nu e chiar atât de ușor. Întrebarea e: Ce e de făcut?

Totuși, înainte de a arunca pe fereastră banii investiți de părinți, poate nu ar fi o idee rea să acorzi o șansă facultății respective. Bineînțeles, acest sfat nu se aplică celor care sunt de-a dreptul nefericiți în mediul acela. Însă, dacă ai doar câteva îndoieli sau nu ești sigur dacă îți dorești o carieră în domeniu, poate ar trebui să încerci să vezi dacă lucrurile sunt chiar atât de ,,negre” pe cum par. 

 

Știi prea bine: niciodată nu vei fi încântat de toate cursurile pe care le urmezi, asta e clar. Unele sunt suportabile, poate unele chiar îți plac, iar altele te fac să-ți ieși din minți. Fii liniștit, tuturor ni s-a întâmplat acest lucru. Din nefericire, aceste surprize pe care orice facultate ți le oferă nu prea pot fi prevăzute. Totdeauna vor exista cursuri de care nu vei fi încântat sau profesori pe care să nu îi placi. Sunt probleme cu care te vei confrunta la orice facultate pe care o vei alege. Din nefericire, însă, mulți dintre studenți se lasă copleșiți de toate acestea, se înscriu la facultăți, se sperie de câteva cursuri ce se arată dificile și renunță la facultate fără măcar să dea o șansă unui singur semestru… Ești chiar atât de ușor de dezamăgit?

 

Morala este că nu putem să renunțăm chiar atât de ușor când lucrurile nu mai par proaspăt venite din paradis. Câteodată viața ne oferă și încercări, iar noi trebuie le venim de hac. Poate nu vom reuși întotdeauna. Dar suntem datori să încercăm. Nimic nu va merge perfect niciodată, iar tu nu vei avea de unde să știi ce e potrivit pentru tine dacă nu te vei strădui să dai totul.

 

Nu numai că vei învăța lucruri noi într-un domeniu inedit, dar ceea ce e și mai important vei ști la ce ești bun sau la ce nu ești bun. Gândește-te așa: Nu vei irosi timp, ci vei investi mult mai mult în cunoașterea propriilor abilități. Și nu vei ști niciodată la ce îți vor folosi cunoștințele acumulate, cum te vor forma și ce îți vor oferi.

 

Nu te da bătut și oferă totul facultății la care te-ai înscris! Poate va merge, poate că nu, dar tu nu vei avea nimic să-ți reproșezi! Bucură-te de fiecare curs și fiecare lucru nou pe care îl vei învăța!

 

Nu îți vei găsi un loc în viață dacă vei sta deoparte! Știi ce ar zice Winston Churchill? ,,Dacă treci iadul, continuă să mergi!” Iar Campuscluj.ro îți spune să o faci cu capul sus și cu un zâmbet de învingător.

 

Sursa foto: studentsarea.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.