Titlurile stiintifice de doctor pot fi retrase doar de universitati

Scris de 

Guvernul a decis ca doar universităţile să poată retrage titlurile ştiinţifice de doctor pe care le-au acordat şi, de asemenea, să elimine excepţia prin care eventualele abateri ale demnitariilor de la etica academică puteau fi analizate şi sancţionate doar de Consiliul Naţional de Etică. Executivul a abrogat astfel, prevederile adoptate în vara anului 2012, pe fondul suspiciunilor de plagiat, ce vizau importanţi oameni politici.

 

Decizia face parte dintr-un proces de reglementare a bunei conduite în cercetare, dezvoltarea tehnologică şi inovare, a explicat Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj: „Numai universităţile vor retrage titlul sau vor anula diploma, indiferent de monentul şi de modalitatea în care acestea au fost atribuite, am putut să modificăm Legea eticii. Am spus că va fi o ordonanţă de urgenţă privind legea educaţiei. După acea ordonanţă de urgenţă vom mai da cele necesare – hotărârile de guvern şi ordinile de ministru – pentru a avea un cadru total funcţional: problemă de sistem – abordare de sistem”, a spus ministrul.

 

Ministrul Educaţiei a mai precizat că în scurt timp va fi funcţional şi un soft antiplagiat, prin care Universităţile şi alte autorităţi interesate vor putea verifica toate tezele de doctorat elaborate până acum, simultan în limba română şi engleză.

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.