Burse de 2.000 lire sterline pentru romanii interesaţi de programe de master

Scris de 

Prestigioasa universitate britanică University of Sunderland a anunţat concursul pentru burse destinat studenţilor şi absolvenţilor din România. Participanții pot alege din cele peste 100 de programe de master ale universității, inclusiv din cele mai populare cum ar fi: MBA, Marketing, Management, Jurnalism, Drept, Turism, Medicină, Farmacie, Telecomunicații, Informatică şi altele.

Candidaţii trebuie să prezinte un eseu în limba Engleză, de 600 de cuvinte, pe una din cele două teme: „How would the chosen postgraduate course will help the development of your home country?” sau “How would the chosen postgraduate course will help your professional and career development?”. Autorii eseurilor selectate vor participa la un interviu cu reprezentanții universității, care vor desemna şi cei doi câștigători.

 

Bursele acoperă 50% din taxa standard  de școlarizare, care se ridică la 4050 lire sterline pentru majoritatea programelor. Programele de master au o durată de un an iar bugetul necesar pentru cazare şi masă variază între 3300 - 5000 lire sterline pentru întreaga perioadă de studiu.

 

Termenul limită de trimitere a eseurilor este 26 Iunie 2013, iar mai multe informaţii găsiţi pe integraledu.ro

 

Solicitanții care nu au aplicat pentru un masterat în străinătate vor trebui să pregăteasca și documentele necesare pentru admitere (foaie matricolă sau diplomă de studiu, scrisoare de motivație în limba Engleză, CV, recomandări de la profesori, certificat de competență de limba Engleză). Candidații fără certificat de competenţă lingvistică  pot susţine testul de limba Engleză, dezvoltat şi recunoscut de University of Sunderland, gratuit,  la sediul Integral.

 

Acordarea burselor pentru aplicanţii români este parte a politicii educaţionale a universităţii Sunderland de a atrage studenţi străini și se datorează performanțelor bune ale studenților din campus. În prezent, la Sunderland studiază 92 de români iar  în fiecare an numărul lor creşte. Universitatea este preferată datorită relațiilor bune cu mediul de afaceri și numeroaselor specializari, fiind prezentă în topurile ziarului "Guardian"pentru Business şi Management în Marea Britanie și în "Times" drept Universitatea anului 2012. La Sunderland studiază în prezent peste 17.000 de studenți din întreaga lume.

 

Sursa: realitatea.net

Sursa foto: telegraph.co.uk

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.