Generatia EMBA University of Hull a inceput cursurile la Cluj

Scris de 

28 de persoane fac parte din prima generaţie care va urma cursurile EMBA-ului 100% britanic, lansat în Cluj-Napoca. EMBA University of Hull și-a deschis porţile săptămâna trecută, iar cursurile sunt susţinute în exclusivitate de profesori de la University of Hull, în Cluj-Napoca, la Universitatea Babeş-Bolyai. Şcoala de business 100% britanică este acreditată internaţional de AMBA (The Association of MBAs) şi de AACSB (TheAssociation to Advance Collegiate Schools of Business), de cea din urmă beneficiind doar 5% dintre cele 13.000 de şcoli MBA din lume.

Media de vârstă a celor care vor învăţa la acest EMBA este de 35 de ani. Cursanţii care fac parte din prima generaţie au poziţii de top management şi de middle management în companii din domenii dintre cele mai diverse – financiar-bancar, energie, comerţ, inginerie, tehnologie, IT, audit, resurse umane, instalaţii şi construcţii – în Cluj-Napoca, Bucureşti, Baia Mare şi Bistriţa. Nouă dintre aceştia au obţinut burse – din partea Ziarului Financiar, SIF Moldova, Băncii Transilvania şi Electrogrup.

 

Dr. Andrew Taylor, Directorul EMBA Hull University: “Le spun bun venit cursanţilor primei generaţii ai EMBA Hull University din Cluj-Napoca! Pornim împreună într-o călătorie frumoasă, care va dura doi ani, o călătorie de formare a noii generaţii de lideri. Este un start al celor îndrăzneţi, care şi-au propus noi etape în carieră”.

 

Prof. Terry Williams, Decan al University of Hull Business School: „University of Hull este recunoscută şi apreciată datorită faptului că oferă ocazia unei experienţe care combină partea teoretică, cercetarea, sentimentul de comunitate şi de prietenie. La EMBA University of Hull din Cluj-Napoca va fi la fel: cursanţii vor fi în centrul activităţii şi atenţiei noastre, pentru a ne asigura că se bucură de o experienţă excelentă, pe măsura aşteptărilor”.

 

Excelenţa Sa, Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii în România: „I welcome the partnership between University of Hull and Babeş-Bolyai University as a superb illustration of how academic excellence is shared among our countries but also across the EU through well-designed partnerships”.

 

Acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, Rector al Universităţii Babeş-Bolyai: „Mediul academic clujean se îmbogățește astăzi, prin lansarea programului de Executive MBA, cu o componentă obligatorie, inovatoare, a învățâmântului economic cu caracter aplicativ. Prezența Universității din Hull în spațiul Universității Babeș-Bolyai răspunde unei cerințe stringente, venită dinspre mediul de afaceri, de formare și consolidare de cunoștințe în domeniul administrării afacerilor, ceea ce contribuie la creșterea competitivității locale și regionale.”

 

Şcoala de business durează 2 ani şi este organizată pe 12 module, dintre care unul va avea loc în Marea Britanie. Curricula, predarea cursurilor şi examinarea sunt după modelul britanic, similar şcolilor de business deschise de University of Hull în Hong Kong, Singapore, Bahrain şi Oman. De asemenea, diploma de absolvire este acordată de University of Hull.

 

University of Hull are aproape 90 de ani de tradiţie şi, anual, peste 20.000 de studenţi. Conform Studiului National Student Survey realizat în 2013, în Marea Britanie, University of Hull este în top 10 – din cele 103 poziţii – privind gradul de satisfacţie al studenţilor. Aceştia apreciază la University of Hull calitatea predării, sprijinul academic din partea profesorilor şi sursele vaste de informare.

 

EMBA University of Hull este rezultatul colaborării dintre UBB, University of Hull, Banca Transilvania şi Electrogrup, fiind susţinut de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi de Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu.

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.