Incep cazarile in caminele studentesti UBB!

Scris de 

Cazările în căminele studenţeşti din cadrul Universității Babeș Bolyai încep de vineri, 30 septembrie 2016, cu trei zile înainte de începerea anului universitar. Studenții au la dispoziție 5.200 de locuri de cazare, în cele 17 cămine ale UBB.

 

Studenţii se vor caza în cămine, în funcţie de anul universitar în care studiază și conform graficulului cazărilor stabilit prin Regulamentul cadru privind cazarea în căminele studențești. Astfel, în 30 septembrie se vor caza studenţii din anul I de studiu, nivel licență. În 1 octombrie urmează să se cazeze studenţii din anul II și III de studiu, nivel licență, iar în data de 2 octombrie se vor caza studenţii din anul IV nivel licență, cei de la  master și cei care, din motive întemeiate, nu au reuşit să se prezinte în zilele stabilite la cămin.

 

Regia de cămin variază de la cămin la cămin, în funcție de gradul de confort și se încadrează între 100 și 170 de lei pe lună. Tarifele de cazare şi de închiriere a spaţiilor pentru anul universitar 2016-2017 au rămas neschimbate. Pe perioada vacanţei de vară, Direcţia Generală Administrativă a UBB a efectuat, pentru toate căminele, reparaţii, dezinsecții, dezinfecții şi igienizări pe coridoare, casa scării, oficii, fumoare, grupuri sanitare, săli de lectură și camere.

 

Potrivit reprezentanților UBB, în planul de execuţie al lucrărilor au fost cuprinse şi înlocuirea reţelei de gaz, înlocuirea parchetului şi a gresiei de la intrarea în anumite camere, refacerea hidroizolaţiei în băile camerelor, montarea unor plinte de protecţie la paturi și  înlocuirea uşilor interioare la 31 de camere. De asemenea, au fost făcute și lucrări de exterior, respectiv reparaţii la jgeaburi, burlane şi învelitoare, reparaţii la platformele de intrare, reparaţii la tencuieli decorative, reparaţii la trotuare şi socluri și au fost refăcute finisaje deteriorate. Valoarea totală a lucrărilor a fost de peste 1.370.000 de lei. Căminele UBB sunt dotate cu săli de lectură, iar accesul la internet este gratuit.

 

Situația spațiilor de cazare aflate în administrarea Universității Babeș-Bolyai

Campusul Hașdeu - 4.300 de locuri

Aici sunt 7 cămine cu 5 locuri în cameră, oficii și băi comune pe fiecare palier. Tariful este de 100 de lei pe pat, pe lună.
Un cămin cu 2 locuri pe cameră, baie proprie și oficii comune pe fiecare palier. Tariful este de 140 de lei pe  pat, pe lună
Un cămin cu 2 locuri pe cameră, baie și oficii comune pe fiecare palier. Tariful este de 120 de lei pe pat, pelună
4 cămine cu 2 locuri în cameră, baie și bucătarie proprie. Tariful ese de 170 de lei pe pat, pe lună pentru studenți, respectiv 220 de lei pe pat, pe lună pentru doctoranzi și cadre didactice UBB.

 

Campusul Economica - 704 locuri

Aici sunt 2 cămine cu 3 locuri în cameră, baie proprie și oficiu comun pe fiecare palier. Tariful este de 170 de lei pe pat, pe lună, respectiv 220 de lei pe pat, pe lună.

 

Complexul Sportiv Iuliu Hațieganu - 270 de locuri, 40 de locuri alocate Clubului “Universitatea” și 40 de locuri Colegiului de Performaţă Academică

Aici este un cămin cu 3 locuri în cameră, baie proprie și oficii pe fiecare palier. Tariful este de 170 de lei pe pat, pe lună, respectiv 220 de lei pe pat, pe lună.

 

În ceea ce privește parcările în zona căminelor, sunt 110 locuri în Hașdeu, 70 de locuri în Complexul Sportiv Iuliu Hațieganu și 60 de locuri la Economica.

 

Sursa: citynews.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.