Jocul Tetris te poate scapa de dependenta de tutun sau alcool

Scris de 

Viciile fac parte din viața multor persoane și, de cele mai multe ori, este foarte greu să scapi de ele. Totuși, o echipă de cercetători a venit cu o soluție simplă și chiar plăcută.

 

Un studiu realizat de cercetătorii de la Plymouth University și Queensland University of Technology arată că Tetrisul vă poate ține ocupați și uitați să mai fumați sau să beți alcool.

 

Oamenii de știință au recrutat 31 de studenți cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, cărora le-au oferit iPod-uri pe care să joace Tetris. Cercetătorii i-au contactat apoi de 7 ori pe zi pentru a afla ce pofte mai au, subiecții fiind încurajați să raporteze și singuri dorințele de-a lungul zilei.

 

Astfel, jumătate din grup a fost sfătuit să joace Tetris timp de 3 minute în momentul în care simțeau că poftesc și apoi să raporteze cercetătorilor, în timp resul a participanților au fost menținuți ca și grup de control. În cazul jucătorilor de Tetris intensitatea dorinței de a consuma diverse substanțe a scăzut de la 70 la 56%.

 

Sursa: stiridecluj.ro, realitatea.net

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.