Ghidul Erasmus+ a fost publicat. Finantari in valoare de 1,8 miliarde de euro pentru 2014

Scris de 

Organizaţiile care doresc să solicite finanţare în 2014 în cadrul Erasmus+, noul program al Uniunii Europene pentru educaţie, formare profesională, tineret şi sport, pot începe pregătirea cererilor lor de grant începând de astăzi, anunţă Comisia Europeană.  Programul este deschis organizaţiilor din domeniul educaţiei, formării profesionale, tineretului şi sportului, care pot astfel solicita finanţarea online, începând cu sfârşitul lunii ianuarie.

În 2014 vor fi disponibile, în cadrul programului Erasmus+, fonduri în valoare de 1,8 miliarde EUR pentru următoarele activităţi:

- promovarea oportunităţilor de mobilitate deschise studenţilor, stagiarilor, cadrelor didactice şi altor categorii de personal implicat în învăţământ, tinerilor care participă la schimburile destinate lor şi voluntarilor. Termenul pentru depunerea cererilor vizând proiecte care implică mobilitate este 17 martie 2014

- crearea sau consolidarea de parteneriate între instituţiile şi organizaţiile din domeniul învăţământului, formării profesionale şi tineretului, pe de o parte, şi operatorii economici, pe de altă parte. Termenul pentru depunerea cererilor este aprilie 2014

- susţinerea dialogului şi dezvoltarea unei baze de cunoştinţe necesare pentru realizarea reformei în sistemele de educaţie, de formare profesională şi în cele care vizează tineretul. Consorţiile, organizaţiile şi grupurile de coordonare pot depune o singură cerere în numele mai multor organizaţii.

 

Şase milioane de tineri din UE sunt şomeri

”Erasmus+ urmează să fie lansat într-un moment în care aproape şase milioane de tineri din UE sunt şomeri – nivelul şomajului depăşind 50 % în anumite ţări. În acelaşi timp, există peste 2 milioane de locuri de muncă vacante, iar o treime dintre angajatori declară că întâmpină dificultăţi în angajarea de personal cu competenţele necesare. Aceasta demonstrează existenţa unui deficit semnificativ de competenţe în Europa”, susţin reprezentanţii CE. Erasmus+ va aborda problema acestui deficit oferind oportunităţi de studiu, de formare profesională, de a acumula experienţă profesională sau de a participa la acţiuni de voluntariat în străinătate. 

 

Mai multe detalii pe Erasmus-plus.ro.

 

Sursa foto : erasmus-plus.ro

 

Citeste si : Cum scriem o scrisoare de intentie cand aplicam pentru o bursa Erasmus?

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.