Cum alegem un marsupiu pentru bebe?

Scris de 

Marsupiul este un articol pentru bebe care permite transportul in siguranta al copilului, simtind in acelasi timp apropierea mamei sau al tatalui. Marsupiul este singurul articol de transport care nu necesita impingere sau tragere si daca este ales corect este extrem de util pentru parintii moderni care au nevoie de mobilitate.

Cel mai important aspect atunci cand alegeti un marsupiu este ca acesta sa asigure pozitia corecta si ergonomica a corpului si capului bebelusului. Acesta trebuie sa asigure poziţia „M” pentru picioare (poziţie recomandata de catre ortopezi pentru o buna dezvoltare fizica a bebelusului). Poti opta pentru un marsupiu ergobaby, care este conceput si fabricat conform standardelor de siguranta si calitate EU si USA.

Tipuri de marsupiu

Exista mai multe tipuri de marsupii pentru bebe, care permit transportul in diferite pozitii:

  • Marsupiu frontal tip ghiozdan (soft-structured carrier)
  • Marsupiu wrap – este un sal lung care se infasoara dupa o anumita schema
  • Marsupiu mei-tai – o bucata de material care se innoada in jurul taliei parintelui si dispune de doua bretele care se fixeaza in spate
  • Marsupiu sling – o bucata de material textil care se pozitioneaza oblic in jurul trunchiului parintelui, iar copilul este sustinut de partea dintre umar si soldul opus

Pozitia corecta

Indiferent de tipul de marsupiu ales, dupa cum spuneam si la inceputul articolului, cel mai important aspect este ca bebelusul sa stea in pozitie corecta. O pozitie nefireasca, nesanatoasa, cu picioarele atarnand in jos, poate duce la displazie de sold si alte probleme ale oaselor!

  • Bebe trebuie purtat in marsupiu intotdeauna doar cu fata spre parinte, fie ca este purtat la piept sau pe spate, niciodata cu fata spre exterior/spre lume deoarece bebelusul are nevoie de protectie impotriva suprastimularii (sa poata sa se cuibareasca in parinte cand ce-i din jur il depaseste din punct de vedere senzorial) si de sentimentul securizant dat de abdomenul lipit de parinte 
  • Spatele bine sustinut de materialul bine intins, in forma naturala a coloanei vertebrale a bebelusului, in functie de varsta acestuia.
  • Funduletul trebuie sustinut pe o bucata lata de material care sa-i ajunga de sub un genunchi pana sub celalalt, nu doar o fasie ingusta intre picioare.
  • Piciorusele departate care trebuie sa formeze litera M (pozitia broscuta).

pozitia corecta in marsupiu

  • Capușorul sustinut la bebelusii mici (exista modele care au sustinere pentru cap)
  • Cat mai aproape de corpul parintelui pentru a nu deplasa centrul de greutate si suficient de sus cat sa poata fi sarutat pe cap
  • Faţa bebelusului sa fie vizibila. Daca este alaptat in timp ce este purtat in marsupiu, asigura-te ca nasucul este liber si nu sta presat, pentru a putea respira usor.

Marsupii recomandate

Un marsupiu costa intre 150 de lei si 800 de lei. Cu cat este mai scump, cu atat are materiale mai bune si confera mai mult confort pentru copil si parinte. Recomandarea noastra ar fi sa va indreptati catre marsupii tula sau Ergobaby deoarece sunt cele mai mari companii de profil din lume si produsele lor respecta standardele de siguranta.

Madalina

Devoratoare de bunatati si de calatorii memorabile. Super puterea mea e sa transform orice intr-o experienta faina de adaugat in glosarul vietii mele.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.