Iubitorii de natura sunt invitati duminica la ecologizarea Cheilor Turzii

Scris de 

Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, invită toți iubitorii de natură, duminică, 22 aprilie, la o acțiune de ecologizare a traseului deschis turiștilor din Cheile Turzii, Rezervație Naturală de interes național și Sit Natura 2000.

 

Necesitatea derulării acestei acțiuni de ecologizare și menținere în condiții corespunzătoare a Cheilor Turzii este determinată de dorința de curățare, în primul rând, a cursului Pârăului Hășdate ce străbate defileul rezervației naturale de la un capăt la celălalt. Astfel, în fiecare primăvară, odată cu topirea zăpezilor, nivelul acestui pârâu crește semnificativ, apa preluând din localitățile situate în amonte unele deșeuri și pet-uri, pe care le transportă în aval.

 

Organizată de rangerii din cadrul Biroului Arii Protejate, structură mai-nou înființată în cadrul Salvamont Cluj cu rol în administrarea Cheilor Turzii și Cheile Turenilor, acțiunea de ecologizare programată în acest weekend va beneficia de participarea, deja anunțată, a reprezentanților administrațiilor locale din comunele Petreștii de Jos, Săndulești și Mihai Viteazu, ai Asociației Ecouri Verzi, ai Societății Lepidopterologice Române, ai Cluburilor Cicloturism Napoca și Alpin Român, ai Asociației Natura Transilvaniei, ai Fundației de Ecologie și Turism Potaissa, dar și a personalului didactic, respectiv a elevilor din Școlile Gimnaziale „Ioan Bujor” din Petreștii de Jos, „Simion Balint” din Copăceni, comuna Săndulești și „Mihai Vodă” din Mihai Viteazu.

 

Desigur, invitația este adresată tuturor celor dornici să se implice și să ajute la asigurarea curățeniei în acest areal natural cu adevărat de poveste. Haideți să lăsăm Rezervația Naturală Cheile Turzii curată, fără deșeuri!

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.