Cati dintre noi avem un spatiu adecvat de studiu?

Scris de 

Ce înseamnă un studiu cu folos într-un spațiu corespunzător? Camera adecvată studiului reprezintă o zonă ce ar trebui amenajată conform dorințelor și nevoilor tale, pentru a te ajuta cât mai mult la îndeplinirea cu succes a obiectivelor tale academice. Astfel, acesta ar trebui să includă loc suficient pentru printarea și expunerea cursurilor în cadrul camerei, lumină naturală și o imprimantă mereu gata de ajutor.


Un spațiu de lucru primitor - felul în care este împărțit un spațiu de lucru este foarte important pentru a obține rezultatele dorite în cadrul studiului: lumină bună, pixuri colorate pentru a marca pasajele de interes, câteva fructe și apă pentru gustări fresh în pauze sau un scaun confortabil reprezintă câteva elemente cheie pentru succes.


Planifică din timp - Pentru studiul zilnic este foarte important să îți dai seama în care moment al zilei ești cel mai productiv. În același timp trebuie să înveți să faci față stresului în condiții limită de timp.


Planifică-ți timpul - Pentru a putea face o planificare eficientă îți recomandăm să ai în vedere întregul semestru de cursuri. Printează-ți aceste notări și lipește-le pe perete. Astfel, îți va fi ușor să vezi ce ai de facut astăzi, pe parcursul săptămânii și pe termen lung în cadrul întregului semestru.


Managementul orarului - Cercetările arată că foile printate sunt mult mai folositoare față de lucrul direct din cărți sau cititul de pe computer. Iată câteva tips & tricks pentru a asimila eficient: folosește un sistem de culori și realizează o selecție a informațiilor.


Impărțiți perioada de studiu - Nu ești deloc eficient daca petreci ore intregi citind aceleași paragrafe. Iți recomandăm să împarți întotdeauna lucrul în mai multe sesiuni și să ai pauze scurte de 30 minute între ele.

 

 

Sursa: studentie.ro

Sursa foto: ucalgary.ca

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.