Tigari electronice vs tigari clasice

Scris de 

M-am ingrozit cand am vazut acest comunicat de presa : http://www.dspbr.ro/comunicate/tutun_copii.htm si m-am gandit ca e timpul sa actionez : 

 

- În lume, majoritatea fumătorilor au debutat înainte de 18 ani şi se observă o tendinţă de diminuare a diferenţei dintre cele două sexe, fetele începând să fumeze din ce în ce mai mult şi la vârste din ce în ce mai mici. Se apreciază că dacă trend-ul actual continuă, în jur de 250 de milioane dintre copiii şi tinerii de azi vor muri ca urmare a consumului de tutun pe parcursul vieţii, majoritatea fiind în ţările în curs de dezvoltare.

- In Romania exista circa 5 milioane de fumatori. Dintre ei, mai mult de jumatate au inceput fumatul inainte de a implini varsta de 18 ani.

- Fumatul reprezinta cel mai important factor de risc ce ameninta sanatatea in intreaga lume, la fiecare 6 secunde un om murind din cauza fumatului.

 

Daca 2,5 milioane de fumatori din Romania sunt tineri, sa presunpunem ca jumatate din ei sunt studenti, ceea ce este enorm! Asadar, articolul de astazi se vrea o militare pentru renuntarea la tigari si unde nu se poate trecerea la tigari electronice.

 

1. Pericolul tigarilor clasice

Fumatul dateaza din cele mai vechi timpuri si a fost la inceput un apanaj al celor bogati a ajuns sa fie inamicul public numarul unu al sanatatii noastre. De ce este fumatul nociv? Deoarece contine o serie de substante chimice, un cockteil extrem de periculos si nociv pentru organismul uman cum ar fi: benzen, cadmiu, formaldehida, arsenic, gudron, poloniu (element radioactiv), nicotina si zahar.

 

Deci pe langa faptul ca introduci zilnic substante chimice extrem de periculoase, fumatul ingrasa iar pe langa nicotina care confera dependenta avem si zahar care are acelasi efect. Asadar este timpul sa renunti acum la fumat! Daca totusi nu poti hai sa vedem de ce ar trebuie sa incerci tigari electronice.

 

2. Avantajele tigarilor electronice

Tigarile electronice sunt alternativa sanatoasa la fumat din mai multe motive :

- desi exista arome ce contin nicotina, poti controla nivelul acesteia alegand o doza mai mica sau poti folosi arome fara nicotina
- sunt arome din gama Liqua spre exemplu sau Ecopure care imita la perfectie gustul si senzatia unei tigari clasice
- iesi mai ieftin cu tigarile electronice : in medie o tigara + arome + rezerve pentru 30 zile costa in jur de 300 lei. Un pachet clasic costa in medie 15 lei x 30 zile = 450 lei. Diferenta e in buzunarul tau, cum spunea un slogan deja clasic :)
- elimini mirosul neplacut de pe haine, respiratie, maini. Cand esti fumator poate nu iti dai seama, dar tutunul miroase urat si persista. O sa zici ca esti alt om dupa ce elimi acel miros
- poti fuma oriunde. Ai auzit bine, tigarile electronice sunt permise in acest moment mai peste tot. Deoarece sistemul lor de functionare este sub forma de vapori poti fuma in autobuz, in birou, la rand la supermarket.

 

Asadar ai toate motivele sa incerci cel putin o tigara electronica. Sunt sigur ca nu te vei mai intoare niciodata la o tigara normala.

 

Articol recomandat de www.vapori.ro

 

Sursa foto : medicalplasticsnews.com

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.