Cum a fost la prima editie de Mioritmic

Scris de 

Weekendul acesta, mai exact sâmbătă seara, în 12 octombrie, a avut loc prima ediție a festivalului Mioritmic, organizat de Club Midi în parteneriat cu Sunrise. Festivalul a avut loc pe trei scene (împărțite pe genuri muzicale: house, techno și live), unde au mixat DJ cunoscuți precum Audiofly, Lee Burridge, Masomenos, Fumiya Tanaka, Jazzanova, K!D Chriss, Silent Strike și alții.

Printre elementele de noutate pe care le-a adus acest festival menționăm în primul rând locația, Pădurea Baciului, pe Aleea Muzeului Etnografic. Pădurea Baciu este una dintre cele mai controversate zone din Cluj, fiind considerată un centru al fenomenelor paranormale. Cu toate că încă nu s-a stabilit dacă este vreo fărâmă de adevăr în aceste întâmplări (cu OZN-uri, umbre, spirite) sau sunt doar invenții, totuși alegerea acestei locații pentru un asemenea eveniment a fost perfectă. 

 

Organizarea nu a fost chiar cea mai bună, pentru că la intrare era o aglomerație și o coadă infernală, iar la garderobă se stătea mult prea mult pentru a ridica o simplă geacă. Totuși, trecând peste astea, evenimentul a fost unul foarte reușit. Cortul doi a fost cel mai plin, unde muzica minimal techno a pus în mișcare miile de oameni care au participat (se spune că ar fi fost peste 3000 - 4000 de oameni prezenți). Erau cozi și la bar (dar asta nu mi s-a părut vina organizatorilor, ci simpla consecință a faptului că erau foarte mulți oameni!), iar prețurile au fost ca în Midi, cum era de așteptat.

 

Atmosfera generală mi s-a părut însă foarte faină, oameni cu chef de dans, care se simțeau bine, trăgeau cu nesaț din țigară și beau Desperados, impulsionați de tinerele promoterițe care le ofereau o pereche de cătușe (!) celor care cumpărau 2 sticle; Red Bull sau Whisky-Cola. La un moment dat aveai impresia că te afli la Sunwaves sau la White Sensation, ceea ce e bine, din punctul meu de vedere. La fel de interesante mi s-au părut proiecțiile de video-mapping. Iar artiștii s-au ridicat la nivelul așteptărilor. În fond, au venit DJ recunoscuți pe plan internațional, care mixează la cele mai tari petreceri și ocupă un loc de top în muzica electronică.

 

Trebuie să ajung și la partea de vestimentație. Am văzut multe persoane îmbrăcate bine, de festival, am văzut și alții mai puțin dotați la capitolul bun gust, dar nu m-a surprins deloc. Păcat de cei care s-au îmbrăcat gros (pulovere, veste, cizme), pentru că în cort era incredibil de cald. 

 

Per total, Mioritmic mi s-a părut un festival foarte promițător, iar în afara micilor probleme organizatorice încă nu am auzit pe nimeni să se plângă. Voi ce credeți, cum vi s-a părut? 

 

Isabela Latiș

Absolventă a facultății de Jurnalism, content writer la CampusCluj.ro, pasionată de fashion, publicitate și mediul online. Ador călătoriile, fotografia și cărțile bune.

Website www.bloggerissa.com

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.