Emerson si UBB au incheiat un contract de colaborare

Scris de 

Cine nu își dorește să prindă un job la Emerson? Studenții UBB au acum cele mai mari șanse deoarece universitatea a semnat un protocol de colaborare cu Emerson, ceea ce va oferi studenților posibilitatea de a participa la internship-uri și programe de training.

Programele realizate de compania Emerson sunt create cu scopul de a creşte potenţialul de dezvoltare profesională a studenţilor. Acest lucru se materializează prin reînnoirea angajamentului de colaborare cu Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, România, continuând, astfel un parteneriat care durează de mai bine de şapte ani şi care şi-a propus să susţină studenţii în procesul de planificare a carierei şi de familiarizare cu valorile mediului de afaceri.

 

"Obiectivul nostru este acela de a crea un mediu de învăţare, atât pentru studenţi, cât şi pentru proaspeţii absolvenţi. Pentru Emerson este esenţială susţinerea dezvoltării carierei acestora, în cadrul unui mediu profesional care valorizează talentul şi angajamentul pentru excelenţă", a declarat Hopka Balazs, director general, Emerson.

 

Compania este lider global în tehnologie şi proiectare, oferă soluţii inovative clienţilor săi, care operează în cadrul pieţelor industriale, comerciale şi de consum, din întreaga lume. Studenţii clujeni vor avea de acum posibilitatea efectuării unor stagii de practică sau pragrame de training la Emerson, compania care şi-a asumat angajamentul de a susţine Universitatea Babeş-Bolyai, din Cluj-Napoca, prin:

- propunerea şi organizarea unor programe de internship, în colaborare cu universitatea, care să le asigure studenţilor pregătirea practică necesară
- oferirea programelor de internship pentru angajaţii universităţii, care să le faciliteze acestora o interacţiune directă cu cerinţele mediului de afaceri
- sprijinirea universităţii, în vederea îmbunătăţirii infrastructurii şi a oportunităţilor de training, în cadrul universităţii
- sprijinirea universităţii, în vederea organizării şi participării la conferinţe de interes, atât pentru studenţi, cât şi pentru companie
- susţinerea, unor cursuri, de către angajaţi valoroşi ai Emerson, prin care aceştia să împărtăşească studenţilor, din experienţa şi cunoştinţele lor.

 

"Îi suntem recunoscători companiei Emerson, pentru leadership-ul oferit facultăţii, cadrelor didactice şi studenţilor, pe tot parcursul parteneriatului, început încă din anul 2007. Nu se întâmplă adesea ca studenţii să aibă o imagine clară a traseului profesional pe care îl vor urma după absolvire. Suntem nerăbdători ca, în colaborare cu Emerson, să cream noi oportunităţi care să sprijine studenţii în dezvoltarea unor cariere de succes, odată ce au absolvit studiile universitare", a declarat prof.univ.dr. Mihaela Luţaş, prorector responsabil cu mediul de afaceri, fundraising, relaţia cu alumni, practica studenţească. 

 

De-a lungul ultimilor trei ani, Emerson a angajat, în programe de internship, mai mult de 60 de studenţi ai UBB, dintre care 25 fac parte, în prezent, din echipa Emerson. Totodată, putem spune că peste 55 % dintre studenţii care au încheiat cu succes programul de internship, au devenit angajaţi ai companiei.

 

Pe lângă susţinerea unor prezentări pentru studenţi, şi a participării la diverse târguri de locuri de muncă, organizate de către UBB, Emerson, organizează şi găzduieşte Ziua Porţilor Deschise, în cadrul căreia studenţii sunt invitaţi să viziteze sediul din Cluj al companiei.

 

sursa: ziuadecj.realitatea.net

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.