Obtine experienta ceruta de angajatori inca din timpul studentiei!

Scris de  Mar 22, 2014

De câte ori ai crezut că ai dat peste job-ul visurilor tale, dar nu ai îndeplinit criteriul „experienței” cerut de angajor? De câte ori ai fost respins de la un job doar din cauza acestui impediment? Dacă te întrebi cum să faci pentru a suplini acest „handicap” în continuare îți vom prezenta câteva idei/soluții pe care le poți pune în aplicare:

1. Implică-te într-o asociație studențească!!!

Sunt multe organizaţii studenţeşti care îţi oferă şansa de a învăţa atât pe plan teoretic, dar mai ales pe cel practic. Activitatea te într-o asemenea asociație poate fi importantă dacă te implici cu adevărat și implici puțină pasiune. Aici ai șansa să cunoști oamenii noi, să îți faci experianța atât de râvnită de tinerii în cautarea unui loc de muncă, dar poate și mai important ai șansa să te dezvolți personal și profesional.

 

2. Voluntariatul poate fi cheia-succesului

În funcţie de filosofia proprie, poţi alege dintr-o paletă destul de largă de activităţi de voluntariat care te vor ajuta în viitorul profesional. Poate iei parte la o acţiune destinată protecţiei mediului înconjurător, sau doreşti să ajuţi copiii defavorizaţi prin meditaţii educaţionale ori vrei să fii părtaş la susţinerea oamenilor săraci prin colectarea de donaţii. Orice activitate te va ajuta. Atât pe plan social, cât şi pe cel practic. Voluntariatul nu înseamnă doar spirit de caritate. Vei deprinde abilităţi de gestiunea fondurilor, responsabilizare în situaţii de criză, vei învăţa să funcţionezi într-o echipă şi, cel mai important, vei avea şansa de a lucra după planuri bine stabilite şi obiective tangibile.

 

3. Internship-ul deschide porțile spre viitoarea ta carieră!

Un internship te ajută să observi activitatea dintr-o anumită companie fără a avea pe umeri presiunea unui job real. Ai şansa de a acumula foarte multe informaţii într-un timp scurt (de obicei trei luni de zile), iar acest lucru se petrece într-o manieră extrem de interactivă. Nu apuci să te plictiseşti pentru că în fiecare zi se întâmplă ceva nou şi ai ocazia de a descoperi mult mai multe domenii decât ai face-o în cadrul unui job. Dacă alegi un internship neremunerat ai mare grijă să merite acest compromis.

 

4. Documentează-te singur

Google este sursa de studiu a multor tineri ca şi tine în zilele noastre. Multe lucruri le poţi învăţa foarte repede, iar distanţa dintre tine şi ele este doar de un click. De asemenea, te poţi înscrie la diverse cursuri pe internet, cum ar fi:

Coursera (https://www.coursera.org/). Nu eşti la Harvard, dar acum ai şansa de a studia ceea ce învaţă studenţii din Ivy League. Gratis. Cursuri de limbi străine, arte, biologie, matematică, inginerie, economie, inteligenţă artificială şi multe altele sunt acum la dispoziţia ta. Sună interesant, nu?

Cursuri de programare, predate de specialişti de la Google, AT&T şi Intuit (www.udacity.com) sunt la îndemâna oricui acum. Iar dacă vrei să te specializezi pe un domeniu ce ţine de tehnologia online, de ce nu ai începe să înveţi de la cei mai buni? Gratis, din nou. Pentru mai multe site-uri, click aici.

 

E adevărat, eşti prea tânăr/ă pentru a te lăuda în faţa angajatorului cu un CV foarte stufos. Însă la fel de adevărat este faptul că te găseşti în perioada în care îţi poţi construi cel mai repede un viitor frumos.

 

Sursa: smartdreamers.com

Ultima modificare Joi, 10 Aprilie 2014 12:23
Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.