Cum sa te organizezi mai bine in sesiune

Scris de 

De cele mai multe ori in sesiune iti vine greu sa te concentrezi la invatat si apar mereu atractii care te defocuseaza: o bere cu prietenii, un serial bun, un joc de pacanele gratis etc. 

Daca iti doresti sa te diferentiezi de alti studenti, daca vrei ca toate sansele sa se afle de partea ta, cea mai buna solutie este sa treci la actiune si sa iti demonstrezi tie insuti ca poti sa fii cel mai bun. Daca vrei sa te organiza mai bine in sesiune, iata cateva sfaturi utile:

Daca ai momente de neatentie

Incearca sa fii mai putin stresat, pentru a nu-ti pierde motivatia si concentrarea. In plus, este foarte important sa iti « lucrezi » concentrarea in timp de lucrezi. Trebuie sa fii concentrat de la inceput pana la sfarsit si sa nu lasi pe nimeni sau nimic sa te perturbeze.

Daca nu ai inteles cursurile

Nu ezita si cere ajutorul colegilor sau profesorilor. Trebuie sa incerci sa intelegi toate cursurile si tot ceea ce trebuie invatat.

Daca ai inteles gresit enunturile 

Trebuie sa iti faci timp sa citesti asa cum trebuie enunturile sau cerintele. Trebuie sa fii sigur cu privire la ceea ce se vrea de la tine. Enunturile nu trebuie sa fie citite doar o singura data. Trebuie sa retii doar lucrurile cele mai importante si sa intelegi ceea ce asteapta profesorul de la tine.

Daca nu ai inteles bine cursurile 

Ai nevoie de timp pentru a exersa, pentru te evalua si pentru a fi sigur de ceea ce asteapta lumea de la tine. 

Daca ai goluri de memorie 

Memoria este un lucru care se exerseaza, care se munceste, fiind un lucru foarte important. Antrenamentul este foarte important atunci cand vrei sa iti perfectionezi memoria. Este o prima etapa indispensabila. 

Daca ai fost stresat 

Inca o data, in acest caz, antrenamentul este unul foarte important. Incearca sa te pui din timp in « situatie » si sa iti dai seama daca esti capabil sau nu sa redai cursul sau ceea ce se cere de la tine. Este foarte important sa inveti sa tii sub frau stresul.      

---

Tu ce metode folosesti pentru a te concentra mai bine in sesiune?

Adm

The Big Boss

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.