Raed Arafat a primit titlul de Profesor Honoris Causa al Universitatii Babes-Bolyai

Scris de 

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a primit, joi, titlul de Profesor Honoris Causa al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, în cadrul unei ceremonii la care au asistat cadre didactice și oficialități județene.

Raed Arafat s-a declarat onorat de titlul primit, despre care a spus că reprezintă o recunoaștere a muncii alături de colegii săi. "Este un titlu extrem de onorant pentru că e o recunoaștere, nu numai pentru mine, ci pentru toți colegii cu care am lucrat până acum și toți cu care lucrez. În același timp, e o onoare, pentru că vorbim despre cea mai veche universitate din România și printre cele mai vechi din Europa, o universitate de prestigiu, cu recunoaștere foarte mare pe plan european și mondial. E un titlu onorant, un titlu care mă face să mă simt foarte mic față de realizările multora care sunt în această universitate", a declarat Raed Arafat.

 

Demnitarul s-a referit și la sistemul de urgență din România, despre care spune că a făcut pași importanți. "România a făcut pași majori în sistemul situațiilor de urgență și nimeni nu poate să nege acest lucru. A crea un sistem perfect înseamnă să nu mai ai dezastre, pentru că dezastru, calamitate înseamnă când sistemul este depășit și se adaptează unei situații. Nu există o țară în lume care poate să zică că are sistemul perfect, care poate să răspundă la orice, oricând, oricum, fără să fie la un anumit moment depășit. Sistemele pentru situații de urgență devin bune când sunt flexibile, când sunt pregătite să se adapteze și când sunt pregătite să lucreze într-un mod integrat ca să facă față unor situații de urgență", a explicat Raed Arafat.

 

Titlul de Profesor Honoris Causa i-a fost acordat în cadrul unei conferințe internaționale despre managementul dezastrelor — International Conference Environmental Legislation, Safety Engineering and Disaster Management (ELSEDIMA).

 

Președintele conferinței și decanul Facultății de Știință și Ingineria Mediului, prof.dr. Alexandru Ozunu, cel care a prezentat Laudatio, a declarat, pentru AGERPRES, că titlul acordat lui Raed Arafat este în semn de recunoaștere și prețuire pentru activitatea sa în slujba salvării de oameni și pentru tot sistemul pe care l-a pus la punct. "Suntem siguri că domnul Arafat va fi în continuare un promotor în cadrul cercetărilor noastre de managementul dezastrelor și pentru partea de pregătire a populației. În cadrul centrului nostru de cercetări vom constitui un centru operațional pentru pregătire în situații de urgență", a menționat Alexandru Ozunu.

 

Sursa: news.ubbcluj.ro; agerpres.ro

Sursa foto: leaders.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook