Caravana Filmului Accesibilizat pentru Nevazatori ajunge la UBB in noiembrie

Scris de  Oct 31, 2017

Caravana Filmului Accesibilizat pentru Nevăzători ajunge, în perioada 1-2 noiembrie 2017, la Biroul pentru Studenți cu Dizabilități (BSD) al Universității Babeș-Bolyai, evenimentul reprezentând a XI-a oprire din șirul lung de proiecții la nivel național, destinată publicului cu dizabilități vizuale, dar și publicului larg.

 

La nivel local, evenimentul este organizat cu sprijinul Biroului pentru Studenți cu Dizabilități, în colaborare cu Departamentul de Psihopedagogie Specială al Facultății de Psihologie și Științe Sociale din cadrul UBB și Centrul de Asistență în Domeniul Tehnologiilor de Acces pentru Persoane cu Deficiențe de Vedere (CATA).

 

La Cluj-Napoca vor avea loc proiecţiile filmelor Bacalaureat, în regia lui Cristian Mungiu, programată pentru miercuri, 1 noiembrie, de la ora 16.00, în Sala Club a Universității Babeș-Bolyai (str. Em. de Martonne nr.1), respectiv Sieranevada, în regia lui Cristi Puiu, proiecție care va avea loc joi, 2 noiembrie, de la ora 16.00, în Sala 306 a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației (str. Moților nr 3, et. III).

 

Caravana FAN la tine acasă va aduce nevăzătorilor şapte filme artistice dintre cele mai bune producții românești. Proiectul este organizat de Fundația Cartea Călătoare în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România și este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Centrul Național al Cinematografiei. „La intrarea în sala de proiecție, spectatorii nevăzători vor primi un set de căști în care vor auzi explicații suplimentare inserate între replicile actorilor din film. În cadrul proiecțiilor, nevăzătorii vor putea urmări filmul în aceleași condiții cu ceilalți spectatori. Explicațiile primite în căști vor descrie schimbările de scenă, mimica actorilor, felul în care sunt îmbrăcați și gesturile mai importante, astfel încât spectatorul nevăzător să înțeleagă cât mai bine acțiunea și să se integreze în atmosfera filmului. Poate este surprinzător să vorbim despre filme artistice pentru nevăzători, dar printre aceștia sunt persoane cu deficiență vizuală tardivă care s-au bucurat de cea a 7-a artă”, declară organizatorii.

 

La proiecție vor participa studenți cu dizabilități, elevi din cadrul Liceului Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca, membri ai Asociației Nevăzătorilor din România, filiala Cluj-Napoca, cadre didactice și studenți ai Universității Babeș-Bolyai.

 

Citeste si:

---> Ce trebuie sa stie studentii despre inchirierea unei masini

---> “Mersul Pe Jos Face Piciorul Frumos!” - Beneficii

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.