Cele mai proaste obiceiuri ale studentilor si cum sa scapi de ele

Scris de 

Orice om are calități și defecte, obiceiuri mai bune și mai puțin bune, iar studenții nu sunt mai prejos. De fapt, în perioada studenției îți formezi niște obiceiuri care probabil te vor urmări mulți ani de acum înainte, pentru că îți vor intra în reflex. Te obișnuiești să nu dormi, să mănânci fast-food, să amâni alarma cu jumătate de oră în fiecare dimineață și așa mai departe.

Află că aceste mici tabieturi pot fi plăcute acum, dar pot avea efecte grave în timp. Depinde și care este obiceiul tău nesănătos! Să le luăm pe rând:

 

1. Nu dormi suficient. Da, știu, viața e prea scurtă ca să o dormi, mai ales atunci când ai agenda plină de teme, întâlniri și evenimente. Dar ai nevoie de odihnă și tu ești conștient de asta. Chiar și o jumătate de oră dormită la amiază, atunci când te simți obosit, te poate ajuta să îți recapeți energia. 

 

2. Pierzi weekendurile. Cât de cunoscut ți se pare următorul scenariu: petreci vineri noaptea, fericit că ai scăpat de încă o săptămână de cursuri, ajungi acasă dimineața cu troleul (că taxi-ul e scump) și apoi dormi până la 4 după masa. Te trezești obosit, mahmur, mergi să mănânci și te pui la serialul tău preferat. Desigur, asta până la ora 9, când te sună colegii să ieșiți în club. Păi e sâmbătă, doar nu ești nebun să rămâi acasă! Mda, și duminică se repetă aceeași poveste. Și tu care ți-ai propus să termini un proiect, să gătești și să faci curățenie în cameră. Ain't nobody got time for that!

 

3. Adormi machiată. Da, fetelor, e esențial să vă demachiați înainte de culcare. Adică nu vrei să îți intre în piele toate produsele de machiaj, să nu mai vorbim de praf, fum de țigară și bacterii. Un ten frumos și curat face mai mult decât toate pudrele și rujurile din trusă!

 

4. Mănânci prostii, pe fugă. Mama nu te-ar fi lăsat să ieși din casă fără să iei micul dejun, sau să treacă o zi întreagă și tu să ciugulești doar niște saleuri. Dacă nu ai timp să îți gătești, mergi la cantină, măcar știi că mănânci ceva gătit, hrănitor și care îți furnizează proteinele și vitaminele necesare. Și crede-mă, medicamentele pentru a trata o tulburare digestivă sunt mai scumpe decât mâncarea în sine, deci uită de chipsuri și mănâncă bine!

 

5. Procrastinezi. Tu te ghidezi după principiul ”poate are loc apocalipsa mâine și nu mai trebuie să îmi predau tema” sau ”sunt capabil să termin totul în câteva ore, de ce să mă apuc mai repede?”. Doar că în mod normal nu au loc nici catastrofe naturale și nici tu nu ești foarte bun în a îți evalua timpul de redactare al temei. Așa te trezești cu trei ore înainte de deadline, 10 pagini, 2 litri de Cola, un ibric plin de cafea și nervii întinși la maximum. Și poate chiar atunci îți pică netul, sau îți da crash laptopul. Și atunci ce te faci? Poți preveni asta, dacă îți impui singur un deadline. Proful așteaptă tema în 5 noiembrie, dar tu poți să îți impui să o termini până în 3. Da, știu, ai nevoie de voință, așa că gândește-te constant la bursa aia de studiu pe care poți să o iei doar dacă îți scrii tema la timp.

 

Voi ce alte obiceiuri nesănătoase aveți? Să le tratăm împreună!

 

Sursa foto: laverne.eu

Isabela Latiș

Absolventă a facultății de Jurnalism, content writer la CampusCluj.ro, pasionată de fashion, publicitate și mediul online. Ador călătoriile, fotografia și cărțile bune.

Website www.bloggerissa.com

1 comentariu

  • Elena
    Link la comentariu Elena Vineri, 28 Octombrie 2016 07:09

    Eu am o problema cu lenevia. Lenevesc si trandavesc toata ziua. Cum pot rezolva problema?

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.