Ce greseli faci atunci cand iti cauti un job?

Scris de  Mar 22, 2013

Nimeni nu s-a născut învățat. Asta e clar. Totuși, dacă îți cauți cu încăpățânare un loc de muncă, iar el întârzie să apară, e cazul să te gândești că ceva nu merge bine. Atunci când îți cauți un job, este inevitabil să nu comiți și câteva greșeli serioase care ar putea afecta găsirea rapidă a unui loc de muncă. Iată câteva greșeli majore întâlnite frecvent la persoanele care sunt în căutarea unui job:

 

Utilizarea unui limbaj pretențios

Una dintre aceste greșeli majore pe care o fac multe persoane când sunt în căutare de job este adoptarea unui limbaj prea pretențios în scrisorile de intenție sau descrierea abilităților din CV. Evită formulele de genul "calificările mele sunt unice" sau "eu sunt perfect/ideal pentru acest job". Aplicările la joburi trebuie să conțină formulări precum "sunt încrezător că".  

 

Nu aplica la joburi pentru care nu ești calificat

O altă greșeală frecvent întâlnită la persoanele care își caută un job este aplicarea CV-ului pentru un loc de muncă pentru care nu are competențele necesare. De exemplu, dacă vrei să aplici pentru un post în domeniul social media, trebuie să știi că este foarte important să ai cunoștinte în online sau conturi pe principalele site-uri de social media, precum LinkedIn sau Google Plus.

 

Nu oferi abilități care nu sunt cerute

Dacă într-o ofertă de joburi nu este specificată, de exemplu, limba rusă, nu completa din proprie inițiativă că ai cunoștinte în acest sens.

Îți dorim succes!

 

Sursa foto: astajobs.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

articoleplatite.ro

Lasă un comentariu

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping