7 joburi de viitor pentru absolventi

Scris de  Mar 13, 2013

E destul de greu să ne imaginăm viitorul și să facem tot soiul de predicții în legătură cu ce se va vinde mai bine sau ce job va fi căutat, respectiv, bine plătit. Totuși, prezentul are indicii săi în materie de joburi și vedem că, lumea se schimbă în fiecare zi, iar noi încercăm să ținem pasul. De aceea, am realizat un sumar al posibilelor locuri de muncă ale viitorului, gândindu-ne că poate ai nevoie de puțină îndrumare în alegerea viitorului tău job. Sperăm că îți vor fi de folos.

Manageri de proiect

 Domeniile în care pot fi aplicate cunoştinţele de project management sunt foarte variate, de la IT şi servicii financiare, până la retail şi consultanţă. Cel mai bine plătiţi sunt managerii de proiect din construcţii şi IT. “Criza a scos în evidenţă nevoia de a gestiona mai eficient proiectele de orice natură. După 3 ani de experienţă şi în funcţie de anvergura proiectelor un Manager de Proiect poate ajunge la 2.000 euro lunar”, spune Sebastian Cazacu, managing director al firmei TenStep România.

 

Programatori

Specializarea de software developer va fi la mare căutare şi peste 5 ani, chiar dacă vor fi eliminate între timp facilităţile fiscale care au susţinut dezvoltarea industriei IT în România după 2000. Este o industrie cu valoare adaugată mare care va continua să se dezvolte, iar tinerii români sunt recunoscuţi ca fiind talentaţi în domeniul software.

 

Specialisti marketing

Majoritatea industriilor au nevoie de specialisti marketing, de aici și creșterea de 41,2% a cererii. În mod normal, aveți nevoie de o diplomă de licență în aproape orice domeniu, deși este de preferat marketingul, iar multe companii cer și masterat la angajare. Veniturile medii sunt ceva mai scăzute, de 60.570 de dolari/an.

 

 Ingineri

În ciuda crizei economice, firmele din Romania acuză în continuare un deficit de buni specialiști în domeniul ingineriei. Specializările care vor cunoaște cea mai mare creștere, potrivit analiștilor, sunt cele de inginer chimist sau biolog, dar și cele din automatizări.

 

Specialiști în biotehnologie

Unul dintre domeniile care vor crește semnificativ în următorii 5 ani este acela al științelor biologice. Tot ce ține de îngrijirea corpului, estetică și genetică se află într-o continuă dezvoltare, nu doar în România, ci la nivel global. Potrivit unor studii la nivel internațional, numărul joburilor care se referă la crearea și testarea produselor de menținere a sănătății  vor creste cu 72% în următorii 8 ani.

 

Web content writer/editor  

Spațiul virtual câștigă din ce în ce mai mult teren în societatea postmodernă. Astfel, scriitorul de ieri se redefinește în termenii actuali ai content writer-ului. Un scriitor de conţinut Web are sarcina de a redacta conţinut exclusiv pentru site-uri web. Continutul Web se referă in principal la informatii factuale. De exemplu: prezinta o idee, anumite funcţii sau beneficii ale unui produs.

 

Web designer

Prin web design sau webdesign se înțelege realizarea de site-uri web, de la momentul conceperii structurii și interfeței grafice și până la finalizarea programării și introducerea propriu-zisă a datelor – imagini, text, fișiere și alte elemente – care alcătuiesc conținutul site-ului.

 

Cu toate acestea, nu trebuie să uiți că este foarte important să îți urmezi pasiunile și să fii foarte bun în ceea ce îți place cu adevărat. Astfel, rezultatele nu vor întârzia să apară.  Echipa Campuscluj.ro speră că vei face alegerea potrivită în ceea ce privește viitorul tău job și îți urează multă baftă.

 

Ce zici? Care ți se pare cel mai tentant?

 

Sursa foto: friendsdisasterservice.org

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.