Bursa Sociala Speciala „Student pentru student” - proiectul lunii noiembrie la UBB

Scris de 

Studenţii de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, împreună cu Biroul pentru Studenţi cu Dizabilităţi (BDS) și Asociația Studenților Psihologi din România (ASPR) au organizat în perioada 12-17 octombrie 2015 un târg de obiecte, manuale şi documente de studiu pentru a strânge bani pentru o tânără studentă care suferă de o formă severă de dizabilitate. Tinerii au apelat la această modalitate de a strânge bani, organizată pentru prima dată în UBB, în speranţa că vor reuşi să ofere colegei lor o bursă care o va ajuta să nu abandoneze studiile.

 

Pe timpul celor cinci zile, peste 300 de studenți, personal administrativ și cadre didactice au participat cu donații și achiziții de cărți și materiale educaționale, reușind strângerea a 2.000 de lei, care au fost donați integral sub forma unei burse sociale speciale unei studente de la secția Psihologie, forma ID, anul II, cu diagnostic de scleroză multiplă în formă severă. Acțiunea a fost organizată cu participarea a 20 de voluntari ai BSD și ASPR. Alături de bursă, studenta a primit o diplomă oficială din partea Rectoratului UBB, Biroului pentru Studenți cu Dizabilități, Facultății de Psihologie și Științele Educației și Asociației Studenților Psihologi din România.

 

Această acțiune de tip Student-pentru-Student sau Service-Learning (învățare orientată spre comunitate) a avut scopul de a-i motiva pe studenții UBB să participe la activități de strângere de fonduri pentru a facilita accesul la educație al colegilor cu dizabilități severe. Acțiunea a fost înscrisă pe platforma online Roots&Shoots (Rădăcini și Vlăstare) a cercetătoarei britanice Jane Goodall, care promovează la nivel mondial acțiunile de respect față de oameni și natură, precum și atitudinile pozitive față de diversitate: https://www.rootsandshoots.org/project/learning-care-care-learning-student4student-scholarship.

 

În urma analizei succesului acestui proiect și a numărului mare de evaluări pozitive și distribuiri la nivel internațional, acțiunea Learning to care, care for learning: Bursa Specială Socială Student-pentru-Student a primit titlul de Proiectul Lunii Noiembrie 2015 pe platforma Jane Goodall’s Roots & Shoots. Acest titlu presupune înscrierea permanentă a proiectului pe platformă la exemple de bune practici și vizibilizarea acestuia la nivel internațional (împreună cu instituția organizatoare – Universitatea Babeș-Bolyai), ca fiind un proiect ce a contribuit la dezvoltarea comunității umane în direcția unei lumi mai bune.

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.