Ansamblul Folcloric Studentesc „Mugurelul” este membru al Consiliului International al Dansului din cadrul UNESCO

Scris de 

Ansamblul Folcloric Studențesc „Mugurelul” al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca este, începând din această săptămână, membru al Consiliului Internațional al Dansului din cadrul UNESCO. Nominalizarea Ansamblului „Mugurelul” și a profesorilor coregrafi Alina și Paul-Alexandru Remeș, a fost formulată recent de un membru al Consiliului ca urmare a contribuției la dezvoltarea și promovarea dansului.

„Nominalizarea și noua calitate pe care o avem, aceea de membru al Consiliului Internațional al Dansului, reprezintă nu doar o recunoaștere a rezultatelor noastre de până acum, ci și o ușă deschisă spre internaționalizare, o șansă uriașă de a ne face cunoscuți, de a stabili parteneriate și de a promova intens dansul popular românesc în afara granițelor Românei”, afirmă coordonatorul Ansamblului Mugurelul, profesorul coregraf Paul Remeș.

 

Consiliul Internațional al Dansului reprezintă oficial toate formele de dans din toate țările lumii și este o organizație neguvernamentală fondată în anul 1973, în cadrul sediului general UNESCO din Paris. Consiliul reunește cele mai importante organizații internaționale, naționale și locale, selectează permanent persoane active din sfera dansului, cooperează cu guverne naționale și locale, organizații și instituții internaționale, iar membrii săi sunt federații, asociații, școli, companii și persoane din peste 170 de țări.

 

Poate le-ai ratat:

---> Admiterea la Facultatea de Teatru si Televiziune se poate face prin castigarea concursului "Pro…

---> FSEGA organizeaza concursul „Oeconomicus Napocensis” pentru elevii care doresc sa urmeze studii …

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.