Create.Act.Enjoy isi muta activitatea creativa la Urania Palace

Scris de 

Urania Palace din Cluj va găzdui de acum un program variat de teatru, performance și ateliere creative, căci a devenit noua casă a companiei independente de teatru și film Create.Act.Enjoy. Început ca proiect nomad, cu 6 ani în urmă, Create.Act.Enjoy a călătorit cu spectacolele produse atât prin țară, cât și prin străinătate și a crescut din experiența de a juca fără scenă și fără cortină în fața publicului. Era vremea „Zmeiadei Spațiale”, spectacol plin de savoare și umor, adaptat după cartea lui Mircea Cărtărescu. Apoi, Create.Act.Enjoy a fost musafir regulat la fosta Cafenea Răgaz și la Centrala de Escaladă.

 

Prima casă adevărată a fost The Box, pe #Moților39, unde s-au născut și două dintre cele mai noi spectacole din repertoriu – PENA (r. Adina Lazăr) și O zi e vară (r. Bia Baraboi), create de la zero, în octombrie 2016, în timpul proiectului Luna Creativă. Tot atunci, multe grupuri de liceeni  au trecut pragul Create-ului pentru a participa la atelierele creative, cu intrarea liberă. Tocmai în acea perioadă, „vânzoleala” și „tocirea scărilor” din clădirea folosită la comun cu vecinii au devenit motivul pentru care activitatea companiei a trebuit pusă pe pauză, în căutarea unui alt spațiu, mai tolerant cu activitățile cultural-artistice și creativ-educative.

 

„După lungi căutări și nenumărate aventuri, echipa Create.Act.Enjoy și-a găsit o casă nouă, mai spațioasă și mai prietenoasă: ne-am mutat de pe #Moților39 pe #Horea4, la Urania. Ne dorim ca schimbarea de adresă să însemne o etapă creativă efervescentă și colaborativă, la startul căreia îi invităm cu drag pe toți clujenii. În 21 aprilie așteptăm toți prietenii Create-ului la un party de casă nouă, pe ritmuri de Luciri atomice. Pe 22 aprilie ne întâlnim de dimineață cu iluzionistul Florin Suciu-Buh în cadrul unui spectacol pentru întreaga familie, iar seara îl avem invitat pe actorul Dragoș Pop cu un spectacol de stand-up comedy. Pe 25 readucem publicului spectacolul SNAP (r. Cristian Pascariu), un spectacol extrem de drag nouă, iar pe 26 aprilie avem programată cea mai proaspătă producție Create.Act.Enjoy – Supraviețuitor (r. Alexandra Felseghi)”, spune Diana Buluga, actriță și președinte Create.Act.Enjoy.

 

Clădire soră a Palatului Urania din Viena - casă de cultură cu cinematograf și observator astronomic - Palatul Urania din Cluj a fost cunoscut drept Cinema 23 August (în comunism) și, după 1989, Cinema Favorit. Situată pe strada Horea nr. 4, Urania este de acum noua adresă „din buletin” pentru Create.Act.Enjoy.

 

Pentru detalii suplimentare:

Site oficial: www.createactenjoy.com

Pagină de Facebook: www.facebook.com/Create.Act.Enjoy 

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.