Comedy Cluj aduce filme in premiera si cele mai apreciate productii ale ultimului an

Scris de 

Comedy Cluj se deschide vinery, 21 octombrie, cu cel mai de succes film din istoria Noii Zeelande: aventura poznașă “Hunt for the Wilderpeople”. De la lansarea sa, filmul a câștigat deja 8 premii la festivaluri internaționale, dintre care șase trofee sunt Premiul Publicului. El se bucură de o apreciere universală în rândul spectatorilor, cu un scor pozitiv de 98% pe agregatorul de recenzii Rotten Tomatoes.

Trailer Hunt for the Wilderpeople

Alte două comedii foarte așteptate ce nu au intrat încă în cinematografele din România pot fi văzute în premieră la Comedy Cluj 2016:  “The Dressmaker” si “Swiss Army Man”.

Comedia românească a avut un an bun, așa că programul Comedy Cluj 2016 include filme autohtone și o co-producție cu Germania. “Sieranevada”, cel mai familist film allui Cristi Puiu, poate fi (re)văzut, fiind o recomandare pentru toți cei care au simțit vreodată frustrarea de a lua parte la un eveniment în familie, scăpat de sub control.

În avanpremieră în Cluj, “Inimi cicatrizate”, regizat de Radu Jude (“Aferim!”, “Toată lumea din familia noastră”) va rula la Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj înainte de lansarea în cinematografe. Acest al patrulea lungmetraj al lui Jude este deja câștigător al Premiului Special al Juriului și Don Quijote Prize oferit de International Federation of Film Societies la Festivalul Internațional de Film de la Locarno.

Inimi Cicatrizate

Filmată aproape integral în România, comedia “Toni Erdmann”, propunerea Germaniei pentru Oscar 2017, o are ca producător pe Ada Solomon (“Aferim!”, “Poziția copilului”). Filmul va fi prezentat în premieră în România la Comedy Cluj. “Toni Erdmann”este singurul film lansat în 2016 inclus de BBC Culture în TOP 100 cele mai bune filme ale secolului XXI și a fost desemnat Cel mai bun film al anului 2016 de Federația Internațională a Criticilor de Film (FIPRESCI), regizoarea Maren Ade fiind prima femeie care câștigă acest prestigios trofeu.

Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj se va desfășura, la Cluj-Napoca, în perioada 21-30 octombrie 2016. Filmele vor putea fi vizionate în 4 spații: Cinema „Florin Piersic”, Cinema „Victoria”, Cinema City – Iulius Mall și Cinema Dacia. Proiecții speciale vor avea loc și în Studio 26.

Website: www.comedycluj.ro

Follow us on: fb.com/FestivalulComedyCluj

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.