UNTOLD in primele 20 de festivaluri internationale ale Top Electronic Festivals Worldwide

Scris de 

Clasamentul a fost stabilit de punctele acumulate în funcție de headlinerii anului trecut. Astfel, UNTOLD a primit 20.640 de puncte, reușind să devanseze festivaluri renumite precum Coachella, Burning Man sau Sziget. Și NEVERSEA a intrat în acest top, ocupând  locul 46 în clasamentul acestui an cu un număr de 13.468 de puncte. 

 

În 2015, Untold a atras atenția printr-o campanie de promovare a evenimentului numită „Pay with Blood” în care donatorii de sânge primeau bilete gratuite la festival. Astfel, în luna iulie 2015, cei care donau sânge la caravana mobilă din Parcul Herăstrău București sau la Centrul de Transfuzie Sangvină din Cluj-Napoca, primeau pe loc bilete la festival. Inițiativa a fost remarcată internațional deoarece asocierea dintre Transilvania, Vlad Țepeș, vampiri și donarea de sânge a fost o decizie de marketing strălucită.

 

Festivalul a avut un succes deosebit la cele 4 ediții anuale consecutive.

Prima ediție a festivalului a avut loc între 30 iulie și 2 august 2015, an în care Cluj-Napoca a fost desemnat Capitala Europeană a Tineretului. De-a lungul celor 4 zile de festival, au participat în medie peste 60.000 de oameni pe zi.

Cea de-a doua ediție a festivalului Untold a avut loc în perioada 4-7 august 2016. Festivalul a durat tot 4 zile și a avut loc pe 10 scene.

A 3-a ediție Untold a avut loc în perioada 3-6 august 2017. Bugetul festivalului a fost mărit față de anul precedent, la aproximativ 10 milioane de euro.

A 4-a ediție a festivalului a avut loc în perioada 2-5 august 2018. În acest an, bugetul alocat pentru realizarea festivalului a fost de 12 milioane de euro. Peste 85,000 de persoane au fost prezente doar în prima zi de festival.

Printre artiștii care au urcat pe scenele UNTOLD de-a lungul celor 4 ediții se numără: Armin van Buuren, Tiesto, Parov Stelar, Afrojack, Don Diablo, The Prodigy și multi alții.

A 5-a ediție a festivalului Untold va avea loc în perioada 1-4 august 2019.

 

Sigur te intereseaza si:

---> Vezi care sunt primele nume din line-up-ul NEVERSEA din acest an!

---> Editia aniversara UNTOLD va avea invitati pe masura: Martin Gerrix, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

banner IARNA 300x600

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping