Mai multe taxiuri electrice pe strazile din Cluj–Napoca

Scris de 

Autorităţile din Cluj-Napoca vor să încurajeze transportul public ecologic. În acest sens, municipalitatea a inițiat un proiect de hotărâre privind acordarea de autorizații de taxi pentru mașini electrice

Proiectul de hotărâre are la bază un studiu de specialitate în ceea ce privește stabilirea numărului maxim de autorizații de taxi pentru perioada 2020-2025 și a Regulamentului privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiu a fost pus în consultare.

 

Studiul elaborat de Grupul de cercetare în domeniul sistemelor de transport de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca relevă faptul că este necesară creșterea la 2500 a numărului de autorizații de taxi, exclusiv cu autorizații “verzi” – autorizații de taxi care utilizează doar autovehicule electrice.

 

La această dată, pe raza municipiului Cluj-Napoca sunt eliberate 2469 autorizații taxi cu valabilitate până la 31 decembrie 2019, urmând ca de la 1 ianuarie 2020 să se prelungească autorizațiile de taxi pentru o perioadă de 5 ani, cu respectarea prevederilor legale în acest sens.

 

Citeste si:

---> Scoala de vara ”Business Smart School” te asteapta in septembrie la FSEGA

---> Halep va juca din nou la Cluj in meciul Romania – Rusia din cadrul Fed Cup

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.