Zilele Universitatii de Medicina si Farmacie ”Iuliu Hatieganu” pe 2-6 decembrie la Cluj

Scris de 

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” este una dintre cele mai importante instituții din peisajul universitar românesc, prin recunoașterea studiilor la nivel european , educația centrată pe student, pe activitatea științifică și cercetarea fundamentală în domeniu. De asemenea, parteneriatele solide ale UMF ”Iuliu Hațieganu” cu instituții internaționale de prestigiu asigură un climat educațional propice definitivării pregătirii medicilor de mâine pe diferite specializări .

Deja o tradiție în mediul academic românesc, ediția din acest an a Zilelor Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” marchează profesionalismul, valoarea, performanța și excelența în educația universitară medicală. Desfășurat în perioada 2 -6 decembrie, evenimentul reprezintă o trecere în revistă a anului 2013, prin prisma rezultatelor, a parteneriatele, a dezvoltării unor colaborări de succes cu alte centre universitare, precum și a numărului impresionant de absolvenți și studenți înscriși, atât din țară, cât și din străinătate.

 

Zilele Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” 2013 vor cuprinde importante sesiuni stiințifice, mese rotunde și workshop-uri interactive. Tot în cadrul manifestării, va fi lansat programul multianual de cercetare științifică al Uniunii Europene - Orizont 2020. De asemenea, va avea loc o sesiune de prezentare a rezultatelor cercetărilor realizate prin granturi ale tinerilor cercetători (cadre didactice, doctoranzi și studenți), finanțate din fonduri proprii ale universității și care, într-o proporție de peste 60% au fost finalizate prin publicare în reviste cu factor de impact ISI. De asemenea,cu ocazia evenimentului, vor fi premiați reprezentanți ai comunității universitare care s-au remarcat prin implicarea în dezvoltarea centrului universitar și care au ajutat la menținerea nivelului înalt de performanță al instituției.

 

Timp de cinci zile, sub deviza ”Valoare prin tradiție - performanță prin profesionalism”, Zilele Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” 2013 vor promova devotamentul corpului universitar de elită, implicarea studenților în procesul educațional, precum și rezultatele excepționale ale parteneriatului de lungă durată dintre profesori și studenți, toate sub egida unei instituții de învățământ de prestigiu internațional.

 

Aproximativ 6.000 de studenți, peste 2.400 de rezidenți și 825 de cadre didactice de înaltă calificare - Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, cea mai veche instituţie de învăţământ medical din Transilvania, este situată în prezent, prin rezultate de excepție și performanțe, în vârful universităților de profil din Europa.

 

Prin dezvoltarea și internaționalizarea programelor de studii, UMF ”Iuliu Hațieganu” oferă studenților din cadrul Facultăților de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară, pregătirea temeinică prin specificul aplicat al învățământului medical. Astfel, studenții au oportunitatea de a îmbina cunoștințele teoretice cu cele practiceîn unele dintre cele mai reprezentative clinici universitare ale orașului, sub îndrumarea unor personalități ale vieții medicale românești.

 

”Calitatea învățământului din cadrul UMF ”Iuliu Hațieganu” este asigurată de un corp profesional extrem de bine pregătit, motivat și este completată de existența unor dotări de ultimă generație în centrele universitare, care face posibilă practicarea învățământului medical la standarde internaționale.”, a declarat prof.dr. Alexandru Irimie, rector UMF ”Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca.

 

Clici aici pentru programul complet.

 

Sursa foto : pulshr.pl

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook