Cum ar fi sa puteti sa ii ascultati gratis pe Raed Arafat, Cristian Andrei si Laura Poanta?

Scris de 

Studenţii medicinişti de la Cluj organizează sâmbătă, 20 mai, conferinţa „Medici Pentru Tine“ în cadrul căreia curioşii îi vor putea asculta pe Raed Arafat, Cristian Andrei şi Laura Poantă, dar pot beneficia de o serie de consultaţii gratuite şi tichete cu reduceri de 50% pentru analize. Astfel încearcă viitorii medici să-i facă pe oameni să înţeleagă că educaţia medicală şi prevenţia îşi au rostul lor.

 

Cum ar fi să puteţi să îi ascultaţi gratis pe Raed Arafat, Cristian Andrei şi Laura Poantă? Şi să aveţi posibilitatea de a vi se măsura, tot gratis, tensiunea şi glicemia şi să cereţi şi consultanţă personalizată din partea unor medici? Astfel sună invitaţia studenţilor de la UMF Cluj la un eveniment pe care-l organizează sâmbătă, 20 mai, de la ora 18.00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj.

 

Conferinţa organizată de aceştia, „Medici pentru Tine“, a ajuns la a doua ediţie şi se adresează tuturor, de aceea intrarea este gratuită. Mesajul pe care viitorii specialişti îl transmit prin evenimentul lor este: educaţia medicală şi prevenţia nu sunt doar cuvinte, ci e nevoie de o informare corectă pentru prevenirea bolilor. Studenţii subliniază rolul informării corecte deoarece e timpul ca oamenii să facă diferenţa dintre ce e corect şi ce e fals sau e un mit despre diverse medicamente şi boli:

 

„Elucidarea devine imperios necesară întrucât prin intermediul internetului şi a reţelelor de socializare, falsele informaţii iau o amploare tot mai mare. De asemenea, în cadrul acestei a doua ediţii, se promovează seriozitatea şi responsabilitatea pe care o avem atât faţă de starea de sănătate proprie, cât şi a celor din jur.  Ceea ce face diferenţa între viaţă şi moarte poate fi prevenţia.  În cadrul conferinţei vom arăta cum putem să ajungem şi noi, ca ţară, în rândul celor cu speranţă de viaţă crescută şi cum putem avea o viaţă mai bună“.

 

În cadrul conferinţei se vor discuta trei teme cu ajutorul specialiştilor invitaţi în condiţiile în care - legat de aceste subiecte abordtae - statisticile din România sunt îngrijorătoare. Vorbitorii şi temele pe care le vor dezbate: Secretar de Stat Dr. Raed Arafat – despre primul ajutor şi apelul la 112. Cu fiecare minut pierdut scad cu 10% şansele de supravieţuire în cazul neacordării primului-ajutor în caz de stop cardio-respirator Dr. Laura Poantă – medic specialist în medicină internă, ecocardiografie, traducătorare, grafician – va vorbi despre prevenirea bolilor de inimă. La fiecare 30 de minute un român moare din cauza unei patologii cardiace, iar in lume prima cauză de deces o reprezintă bolile cardiace Dr. Cristian Andrei - neuropsihiastru si psihoterapeut. Tema: SĂNĂTATEA MINTALĂ, unde se va vorbi despre primul ajutor în sănătatea mintală, într-o epocă dominată de stress. Datele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii(OMS) evidenţiază faptul că 10 % dintre locuitorii României sunt diagnosticaţi cu probleme mintale (locul 3 în Europa).

 

Sursa: adevarul.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.