Avantajele lemnului masiv in constructia unei case

Scris de 

Lambriurile din PVC sau din lemn compozit reprezinta solutia clasica pentru fatadele cladirilor. Cu toate acestea, lemnul masiv dispune de avantaje multiple, utilizat pentru izolarea pe exterior si redarea aspectului estetic al cladirii.

 

Dintre toate calitatile, este apreciata durabilitatea acestui material. Existand diferite solutii de imbinare, lemnul pastreaza si garanteaza performanta tehnica si acustica a fiecarei cladiri, indiferent de metoda aleasa.

Avand un aspect natural, de cele mai multe ori, este disponibil in diferite nuante, permitand astfel ca utilizarea sa fie intrebuintata si in constructiile comtemporane. Nuantele pornesc de la culoarea naturala a lemnului si pot ajunge la nuante mai puternice, cum ar fi rosu sau galben. Toate aceste nuante sunt prelucrate astfel incat sa asigure durabilitatea lemnului, cat si protejarea lui impotriva factorilor daunatori externi.

 

Printre speciile de lemn cele mai intrebuintate si care se afla in topul cautarilor efectuate pe site-urile de specialitate, cum ar fi AfaceriLemn.ro si care confera o anumita nuanta sunt pinul, zada, molidul, bradul Douglas, rasinoasele, plopul sau cedrul. Astfel, zada are o culoare galbena atunci cand e lemnul proaspat, apoi devine argintie. Lemnul de pin si de molid tratat in autoclava au reflectii verzi care se estompeaza. Speciile de rasinoase si plopul tratate prin incalzire termica au o nuanta “caramel”care se transforma in timp in gri-argintiu.

 

Astfel, o fatada din lemn masiv isi poate mentine calitatea in timp si poate reda constructiei un aspect modern care corespunde criteriilor arhitecturale actuale.

 

Acest articol este realizat cu sprijinul AfaceriLemn.ro bursa industriei lemnului si produselor din lemn.

 

Sursa foto : tapja.com

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.