Bulevardul 21 Decembrie 1989 va fi reamenajat facand loc biciclistilor

Scris de 

Clujul continuă modernizarea, urmărind creșterea mobilității urbane și a calității spațiului public. Ieri a avut loc o nouă dezbatere în cadrul Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC), la clădirea casino din Parcul Central „Simion Bărnuțiu”.

 

Tema supusă dezbaterii a fost reamanajarea unei artere cheie a Clujului, Bulevardul 21 Decembrie 1989. Proiectul vizează îmbunătățirea calității spațiului pietonal, plantarea unor aliniamente de arbori, trecerea cablurilor în subteran, iluminat public cu tehnologie LED, lărgirea benzii dedicate transportului în comun și crearea unor benzi pentru biciclete.

 

De asemenea, în timpul dezbaterii a fost prezentată și propunerea creării unei piațete în fața Bisericii Sf. Petru și Pavel, în locul parcării existente. În această zonă se vor planta arbori și se vor amplasa bănci și mobilier stradal. Proiectul va fi finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional, Axa 4.1. Pe lângă părerile avizate venite din partea specialiștilor, s-au remarcat idei pretabile din partea cetățenilor prezenți la dezbatere.

 

Citeste si:

---> Primaria Cluj-Napoca propune modernizarea a patru strazi din zona centrala a orasului

---> Va incepe tabara interdisciplinara a Fundatiei Transilvania Trust pentru valorificarea mestesugurilo…

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.