Modalități de a câștiga bani în plus în timp ce studiezi

Scris de  Feb 22, 2021

Cu toții visăm să ne permitem să călătorim, să mergem la restaurante selecte, să ne savurăm cafeaua în cele mai cochete localuri, să ne răsfățăm în saloane de înfrumusețare, să ne relaxăm în centre spa sau pur și simplu să ne permitem să ne cumpărăm ce haine și accesorii dorim fără să așteptăm reducerile. Ei bine, pentru studenți aceste dorințe sunt, de cele mai multe ori, foarte greu de îndeplinit.

Când ești la facultate, banii vin de la părinți sau din bursele școlare, în cele mai fericite cazuri, însă nu sunt niciodată suficienți. Dacă nu ai norocul să te angajezi imediat sau să participi la un program de internship plătit în cadrul unei instituții publice sau companii private, ești nevoit să faci cumva rost de bani din altă parte. Iată câteva modalități prin care poți să câștigi bani în timp ce studiezi.

l  Meditații

Dacă ai un spirit didactic dezvoltat și studiezi matematică, geografie, istorie, chimie, fizică, o limbi străină sau limba și literatura română poți să faci bani din meditații. Întotdeauna vei găsi elevi care se pregătesc pentru diferite examene și au nevoie de ajutor, persoane care vor să meargă în afara țării și au nevoie de cunoștințe minime de limbă engleză, de exemplu, sau studenți străini care învață aici și vor să își aprofundeze cunoștințele de limba română. 

l  Baby-sitter sau pet-sitter

Îți plac copiii și ești o persoană responsabilă și de încredere? Atunci poți să optezi pentru baby-sitter. Programul e flexibil și nu ar trebui să îți afecteze orele de studiu. În plus, dacă ai absolvit un curs și ești o bonă profesionistă poți să câștigi și mai mulți bani.

Pe de altă parte, dacă ești un iubitor de animale, poți să optezi pentru pet-sitter, ocupație care a devenit, în ultimii ani, populară și în România. Pet-sitter sau supraveghetorul pentru animale este de fapt “bona” unor câini sau pisici.

Citeste si:  5 tipuri de genti pe care le poti purta la facultate pentru a avea o zi plina de succes  

l  Poker online

Jocurile de strategie precum poker-ul sunt ideale pentru persoanele în căutarea unei surse de distracție, pentru cele care vor să scape de rutină și stres, dar și pentru acelea care vor să facă un ban în plus.

Durează doar câteva minute să înveți cum se joacă pentru că reguli poker sunt simple. Important este modul în care joci și transformarea jocului de poker, un joc de strategie, într-o modalitate constantă de a câștiga bani. De asemenea, este necesar pentru jucătorii aflați la început să găsească un echilibru între distracție și pasiunea pentru jocul de poker ca joc de strategie. 

l  Pariuri sportive

Dacă ești microbist, pasionat de tenis, handbal, baschet sau sporturi cu motor, poți să îți încerci norocul la pariuri sportive online. Pentru început, câteva noțiuni de bază sunt suficiente, însă dacă vrei să câștigi foarte mulți bani, atunci e nevoie cunoștințe aprofundate și de multă experiență. Anul 2021 este unul plin de evenimente sportive. Campionatul European de Fotbal, Jocurile Olimpice de Vară, meciurile de tenis de la turneele de Grand Slam sau Campionatului Mondial de Formula 1 sunt doar câteva dintre competițiile așteptate cu sufletul la gură atât de către suporteri cât și de către pariori.

l  Distribuirea de pliante

O modalitate prin care poți să  muncești fără să îți iei un angajament pe o perioadă lungă, dar pentru care e nevoie să fii într-o formă fizică bună este distribuirea de flyere. Tot ce trebuie să faci este fie să le oferi trecătorilor pliante cu informații legate de anumite produse, servicii sau evenimente, iar asta se întâmplă, de obicei, în locurile aglomerate, fie să distribui flyerele prin metoda door- to-door.

Citeste si: Vrei un job in 2021? Care sunt competentele cheie de care ai nevoie

l  Chestionare

Un alt job care presupune în mare parte activitate fizică este cel de operator de interviu. Pe lângă asta, e nevoie de perseverență, organizare și răbdare. Persoanele care aplică aceste chestionare trebuie doar să adreseze câteva întrebări unui grup țintă cu privire la diferite teme pentru a crea statistici și să noteze răspunsurile. Scopul sondării populației este de obicei comercial sau politic.

l  Focus group-uri

Companiile care vor să își lanseze produse sau servicii noi apelează, de regulă, la consumatori organizând focus group-uri. Dacă alegi să participi la acest gen de întâlniri pot să fii recompensat cu bani sau cu produse.

l  Figurant la emisiuni TV, reclame sau filme

Urmăreșți anumite emisiuni TV și ti-ai dori să ajungi în platourile de filmare ca spectator și să câștigi și bani pentru asta? Ei bine, poți să optezi pentru figurație. Pe lângă faptul că e o muncă foarte simplă, ai ocazia să apari la televizor. Mai mult, dacă ești carismatic poți să primești și mici roluri în producții TV sau reclame. În acest caz, câștigul e evident mai mare.   

Fie că optezi pentru meditații, jocuri de strategie, babysitting sau figurație, important e ca activitatea aleasă să ți se potrivească și să nu îți afecteze orele de studiu, iar astfel anii petrecuți pe băncile facultății să fie pe cât se poate de frumo

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.