Car battle : Dacia Logan versus Golf 4

Scris de 

Sa presupunem ca ai 3000 – 3500 euro si iti doresti o masina second hand care sa nu iti dea prea mari batai de cap. Ai auzit de mitul german al masinilor facute sa tina dar in acelasi timp ai vrea si o masina mai noua. Daca esti in unul din aceste 2 situatii, ai de ales intre un GOLF 4 si o Dacia Logan. Ca sa fie comparatia veritabila, o sa presupunem ca ambele masini au motorul de 1.6 benzina.

Pretul pieselor

Luam la intamplare cateva piese auto pentru cele 2 marci, ca sa ne dam seama daca exista diferente notabile. Preturile pentru disc frana golf 4 incep de la 42 lei si pot ajunge pana la 588 lei. La un Logan, pretul unui disc de frana incepe de la 50 lei si poate ajunge pana la 380 lei. Pana aici preturile par a fi aproximativ egale. Este posibil ca pretul manoperei sa difere, mai exact sa fie mai mare la VW, dar asta depinde si de service-ul la care se efectueaza modificarile.

Consum

Conform datelor oficiale oferite de cei 2 producatori avem : Logan 1, motor 1.6, 87 cai putere

Consumul de combustibil - urban 10 l./100 km

Consumul de combustibil - extra-urban 5.8 l./100 km

Consumul de combustibil - mixt 8 l./100 km

VW Golf 4, motor 1.6, 101 cai putere

Consumul de combustibil - urban 10.3 l./100 km

Consumul de combustibil - extra-urban 5.9 l./100 km

Consumul de combustibil - mixt 7.5 l./100 km

O idée mai bun consumul in oras pentru Logan dar Golf-ul are mai multi cai putere.

Siguranta

Conform testelor EURONCAP efectuate in anul 1998, Golf 4 a obtinut 4 stele la siguranta pasagerilor si 2 stele la siguranta pietonilor. In anul 2005 a venit randul Loganului sa fie testat si aceasta a obtinut 3 stele pentru pasageri si doar 1 stea pentru siguranta pietonilor.

Confort

Avand in vedere ca vorbim de masini second hand, confortul este relativ si tine mai mult de optiunile masinii. Nu as gresi totusi daca as crede ca Golf-ul ofera un confort sporit, deoarece este de mult timp trend setter-ul in clasa compacta pe cand Logan-ul este inclus la clasa mica.

Valoarea de revanzare

Aici golf-ul este din nou campion deoarece dupa cum putem observa un Golf din 2003 are acelasi pret cu un Logan din 2006-2008. Valoare de revanzare este data si de brandul VW care este mult mai bine cotat, chiar si dupa scandalul Dieselgate, decat Dacia. Asadar cele 2 masini par sa fie destul de asemanatoare la intretinere si exploatare iar alegerea uneia in detrimentul celeilalte tine doar de parerile personale sau de gusturile fiecaruia.

Tudor Perian

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.