USR vrea sa implementeze legea internshipului!

Scris de 

Săptămâna începe cu vești bune pentru studenții care se gândesc la un internship. Uniunea Studenţilor din România dorește să iniţieze legea internship-ului studenti. Studenţii vor să iniţieze, cu ajutorul parlamentarilor, legea internship-ului prin care tinerii să poată obţine un certificat de la companiile unde fac practică, document care să le fie recunoscut ca vechime în muncă şi, în acelaşi timp, să primească şi bani pentru perioada de stagiu, a declarat Loredana Urzică, preşedinte al Uniunii Studenţilor din România. Dacă tinerilor li se va recunoaşte perioada de practică drept vechime în muncă, şansele de angajare vor fi mult mai mari, susţine aceasta.

"Legea internship-ului vine în întâmpinarea studenţilor de a căpăta experienţă personală şi vechime în muncă şi practic, la baza ei, stă un contract, o convenţie cadru între universităţi şi companii. Aceste companii ar trebui să beneficieze de o serie de facilităţi fiscale şi să bugeteze o anumită sumă pentru a-şi plăti oamenii din interior. O să facem un contract special între student şi companie, în baza convenţiei dintre universitate şi companie, prin care studentul poate fi remunerat în perioada internship-ului, iar perioada petrecută în internship să fie recunoscută ca vechime în muncă".

 

"Având în vedere că lucrezi pe domeniul în care tu ţi-ai făcut studiile, asta înseamnă că poţi să faci experienţă în muncă. Fiecare student ar trebui să primească un angajat din cadrul companiei care să fie îndrumător, să facă o evaluare la finalul internship-ului cu nişte criterii clare de performanţă, iar, după stagiu, fiecare beneficiar va trebui să primească o scrisoare de recomandare şi un certificat. Dacă se va face şi angajarea, perioada de internship va fi considerată şi vechime în muncă", a spus Loredana Urzică.

 

Reprezentanta studenţilor spune că legea internship-ului este şi în avantajul companiilor care pot angaja studenţi pe care să-i formeze în firma lor. "Companiile vor să avem acele facilităţi fiscale asemănătoare sponsorizării sau burselor private pentru că nu mai trebuie să plătească impozit către stat şi ar trebui să redirecţioneze fondul respectiv către nişte angajaţi care prestează muncă pentru ei, deci n-ar avea de ce să fie împotrivă", a mai declarat Loredana Urzică.

 

Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, a declarat, la Congresul Studenţilor din România, care a avut loc, sâmbătă, la Parlament, că susţine proiectul legislativ al tinerilor, amintindu-şi de perioada când şi el făcea parte din USR şi avea nevoie de ajutorul aleşilor din acele vremuri. "Aştept propunerea legislativă de la voi. Eu unul mă angajez să o susţin pentru că am încredere că veniţi cu idei bune. Deja am apucat să am câteva discuţii cu preşedintele USR.

 

La rândul său, senatorul PSD Liviu Pop, preşedintele al Comisiei de muncă, a spus că va susţine orice măsură care coordonează piaţa muncii şi sistemul de învăţământ. "Vă acord tot sprijinul în implementarea acestei legi în Parlamentul României împreună cu o bună parte a colegilor din USL. Orice măsură vine pe zona aceasta, a coordonării între piaţa muncii şi sistemul de învăţământ, cred că fiecare dintre noi suntem obligaţi s-o facem. Am fost acum două săptămâni în Irlanda. Am avut o întâlnire cu preşedinţii comisiilor de muncă din Parlamentul statelor UE. Sunt pe zona 15-24 de ani, pe zona de combatere a şomajului, 6 miliarde de euro la nivelul UE. E mult, e puţin... Din câte ştiu, România va atrage vreo 214 milioane de euro. E o preocupare majoră la nivelul UE, chiar dacă Guvernul României a venit cu două măsuri pentru tineri", a declarat Liviu Pop. Studenţii speră ca proiectul lansat de ei să devină lege până la sfârşitul anului. La Congresul Studenţilor au participat aproximativ 80 de organizaţii din toată ţara.

 

Sursa: edumanager.ro

Sursa foto: thetelegraphandargus.co.uk

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.