Un ONG din Romania a lansat o platforma online si o aplicatie mobila pentru sustinerea bolnavilor cu limfom

Scris de 

O platformă online și o aplicație au fost lansate joi, 13 septembrie, la București, în cadrul unui eveniment organizat de Asociația Bolnavilor cu Limfoame cu ocazia Zilei Internaționale a Limfomului. Acestea au fost realizate pentru a veni în ajutorul bolnavilor cu limfoame, conțin informații structurate, corecte din punct de vedere medical și oferă acces la sfaturi medicale de încredere. Încă un obiectiv al platformei și al aplicației este de a forma cea mai mare comunitate de pacienți cu limfom din România.

 

Platforma online conține mai multe secțiuni, cum ar fi ,,Informații Utile”, ,,Limfom Hodgkin”, ,,Limfom Non-Hodgkin”, ,,Forum” și ,,Întreabă medicul”. În cadrul secțiunii ,,Informații Utile” se regăsesc două baze de date cu medici și spitale din fiecare județ, pentru ca bolnavii să poată găsi cel mai apropiat loc unde pot merge la un consult, dar și un glosar de termeni cu definiții folositoare pentru pacienți. Forumul este destinat, de asemenea, bolnavilor cu limfom, ei putând să-și împărtășească experiențele și să interacționeze ușor, astfel formându-se cea mai mare comunitate de pacienți cu limfom din România.

 

Aplicația este o alternativă a site-ului pentru cei care dețin un smartphone, ea fiind disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS. Principalul beneficiu pe care aplicația îl oferă este primirea notificărilor odată cu apariția unei noutăți, indiferent că e vorba de o informație, o întrebare sau un răspuns. Cei care doresc să ajute bolnavii de limfom, o pot face direct din platforma online, făcând click pe butonul ,,Vrei să ne sprijini?” din antetul paginii principale.

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

1 comentariu

  • Muncitorul
    Link la comentariu Muncitorul Joi, 27 Septembrie 2018 20:29

    Felicitări pentru această inițiativă, din păcate este una dintre puținele. Mi-aș dori ca pe viitor să existe mai multe inițiative de acest fel!

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.