Avionul a devenit preferatul mijloc de transport al romanilor spre mare

Scris de 

Gradul de ocupare a avioanelor de pe relaţia Cluj – Constanţa va fi de 90% în acest sezon, apreciază Aurelian Marin, principalul promotor al acestei curse. Zborurile din Cluj-Napoca spre Marea Neagră sunt cele mai solicitate la nivel naţional de către turiştii care au ales acest mijloc de transport spre staţiunile româneşti.

 

„Vino cu avionul la mare! Cu trenul, de la Iaşi şi Cluj-Napoca, 10 ore, de la Timişoara, 13 ore. Cu maşina, de la Iaşi 450 km în 7 ore; de la Timişoara 800 km, în 9 ore; de la Cluj-Napoca, 800 km în 13 ore. Cu avionul 1 oră, cu 69 de euro, toate taxele şi bagajele incluse”. Aşa promovează agenţii de turism noile zboruri către Marea Neagră.  

 

„După toate premisele, aceste zboruri vor fi un succes. Cele mai multe solicitări vin dinspre Cluj-Napoca şi Timişoara. Estimez un grad de ocupare de 90% pentru acest sezon. Chiar dacă zborurile nu vor fi menţinute de Blue Air şi după sezon, sunt convins că la anul vor fi reintroduse pentru că turiştii îşi fac au constatat că ies mai bine cu avionul decât cu maşina, unde pe lângă cheltuielile cu 3-4 oameni, mai ai şi oboseala acumulată, şi riscurile aferente”, susţine directorul agenţiei Paradis Tours Constanţa. 

 

„Anul acesta au fost turişti care şi-au luat separat transport şi cazare, dar şi care au optat pentru cumpărarea întregului pachet. Cumpărătorii de vacanţe pe litoral sunt în general familişti şi optează pentru hoteluri de 3-4*, în regim all inclusive, la Mamaia, urmată de Venus şi Eforie, cu unităţi modernizate. Mai puţin bine stau la acest capitol Olimp, unde mai este multe de lucru, sau Saturn, cu majoritatea unităţilor aflate în proprietatea Societăţii de Investiţii Financiare Transilvania, care nu au servicii prea grozave. Litoralul nostru oferă acum 5.000 de locuri de cazare, alte 2.000 vor fi gata anul viitor”, rezumă Marin. 

 

Asociația Litoral - Delta Dunării a estimat o creștere cu 40% a numărului de turişti pe litoralul românesc prin posibilitatea de cumpărare de pachete interne cu avionul în urma parteneriatului prin care operatorul low-cost a deschis o bază operaţională pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa. Conducerea Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj (AIAIC) pregăteşte o strategie de dezvoltare care să includă triplarea numărului actual de pasageri. 

 

Citeste si:

---> Cat mai costa sa calatoresti cu autocarul in Europa?

---> Sfaturi pentru o calatorie reusita

 

Sursa: ziuadecj.realitatea.net

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.