Cei mai buni IT-isti vin de la Cluj-Napoca

Scris de 

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea „Babeș-Bolyai”, Facultatea de Matematică și Informatică sunt instituțiile care produc cei mai buni IT-iști din România. Universitatea Tehnică ocupă mândrul loc I, iar Facultatea de Matematică-Informatică, UBB, respectabilul loc IV, conform rezultatealor concursului „Challenges for Programmers” organizat de People Centric.

La acest concurs au participat peste 1.000 de studenți și masteranzi de la facultățile cu profil IT din România, acesta evaluând cunoștințele studenților pe tehnologii de C++, OOP şi Baze de date prin platforma TesteITOnline.ro.

 

Cea mai populară secţiune a fost cea dedicată tehnologiei C++, în care şi-au probat cunoştinţele aproape jumătate dintre studenţii prezenţi în competiţie”, informează comunicatul organizatorilor.

 

Cei mai mulţi participanţi au venit de la Universitatea "Politehnica" din Bucureşti, Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi, Universitatea din Bucureşti, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, informează organizatorii.

 

Top 10 cele mai bune universităţi care produc specialişti IT în România:

1. Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca
2. Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
3. Academia de Studii Economice din Bucuresti
4. Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca
5. Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi
6. Universitatea "Politehnica" din Timisoara
7. Universitatea "Politehnica" din Bucuresti
8. Universitatea din Bucuresti
9. Universitatea "Transilvania" din Brasov
10. Universitatea din Pitesti  

 

Sursa: zf.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.