Premiera in invatamantul universitar medical romanesc!

Scris de 

Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Iuliu Haţieganu" Cluj-Napoca a devenit prima facultate de medicină din centrul și sud-estul Europei care primește Diploma de Recunoaștere a Calității - „Label CIDMEF”, certificat de calitate și performanță care apreciază conformitatea procesului educațional cu normele CIDMEF (Conferința Internațională a Decanilor Facultăților de Medicină de Expresie Franceză).

Distincția a fost acordată Facultății de Medicină, reprezentată prin decan prof. dr. Anca Buzoianu, cu ocazia celei de-a 22-a Adunări Generale a CIDMEF, care a avut loc la Dakar (Senegal) în 2013. CIDMEF este o rețea instituțională a Agenției Universitare a Francofoniei (AUF), care cuprinde 140 de facultăți membre, din 40 de țări, de pe 4 continente.

 

Este o onoare și o mândrie faptul că Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca a reușit să obțină Certificatul de Calitate Label CIDMEF, această recunoaștere fiind o dovadă a performanței și valorii acestei instituții. Evaluările pentru această certificare au fost extrem de riguroase, dar am reușit să îndeplinim cerințele. Profesionalismul și calitatea ridicată a învățământului superior medical sunt printre caracteristicile fundamentale ale Facultății de Medicină din Cluj-Napoca, toate pentru ca viitorii medici să fie cât mai bine pregătiți pentru îngrijirea pacienților”, a declarat prof. dr. Anca Buzoianu, decanul Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Iuliu Hatieganu" Cluj-Napoca.

 

Certificatul de Calitate a fost acordat în urma vizitei pe care comisia de evaluare a realizat-o la Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca în perioada 4-6 aprilie 2013.

 

Misiunile de evaluare organizate de CIDMEF se derulează potrivit Cadrului Metodologic de evaluare a Facultăților de Medicină și a programelor de studii medicale. În Raportul de Evaluare înaintat conducerii Facultății la începutul lunii septembrie 2013, grupul de experți ai CIDMEF a apreciat preocuparea permanentă pentru calitatea formării și cultura evaluării, dinamismul facultății clujene și al echipei de conducere, sprijinul de care se bucură din partea conducerii universității, progresele făcute, precum și punerea în practică a recomandărilor făcute de la evaluarea inițială din 2002.

 

Este pentru prima dată când acest certificat de calitate a procesului educațional este acordat unei facultăți de medicină din centrul și sud-estul Europei, fiind de înțeles că evenimentul reprezintă, în același timp, o premieră națională. Prin obținerea acestui certificat de calitate, Facultatea de Medicină a UMF "Iuliu Hațieganu" din Cluj-Napoca își dovedește încă o dată modernitatea, dinamismul și calitatea de lider național în procesul de înnoire faptică a învățământului medical, care constituie unul dintre obiectivele sale strategice declarate.

 

Sursa foto: eclujeanul.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.