Cum sa profiti la maxim de o experienta Work and travel

Scris de  Aug 24, 2017

Desi viata de student nu este usoara si banii nu ajung mai niciodata pentru tot ce ne-am dori sa facem, poti sa te bucuri de cateva avantaje daca alegi sa calatoresti in alta tara cu programul Work and Travel. Iata cateva tips-uri de calatorie adunate de la alti studenti plecati peste hotare:

Incearca o activitate specifica

Totul se rezuma la experientele pe care trebuie sa le traiesti o data ajuns pe meleaguri straine. Daca iti place fotbalul mergi la un meci de neuitat cum ar fi Real Madrid cu Barcelona iar daca vrei sa faci un ban in plus de chieltuiala poti chiar paria pe sportingbet pentu echipa favorita. In SUA poti merge la un meci de fotbal american, la o cursa de masini Nascar sau baseball.

Incearca mancarea locala

Nimic nu te va face sa iti amintesti cu drag de un loc pe care l-ai vizitat decat mancarea locala din tara respectiva. Daca alegi sa mergi in Statele Unite, evident ca trebuie sa incerci un burger original sau o placinta de mere. Pe CNN am gasit 50 de feluri de mancare pe care le poti incerca in SUA. Daca alegi o destinatie mai europeana, cum ar fi Spania este obligatoriu sa incerci Paella, Gazpacho sau Crema Catalana. Ca sa fii sigur ca incerci retele originale dar ramai si cu bani in portofel, intreaba unde mananca localnicii. In zonele turistice poti plati dublu sau triplu pentru aceiasi portie.

Viziteaza atractiile zonei

Daca tot ai ajuns intr-o tara noua pe care nu stii daca o sa o mai vizitezi, trebuie sa vizitezi atractiile zonei. Cere de la receptia hotelului o harta si intereseaza-te de un abonament pentru transportul in public. In Italia spre exemplu, un astfel de pass iti asigura transport plus intrari la atractiile principale si poti economisi o suma frumoasa. Pe touropia.com am gasit principalele 30 de atractii din Italia.

Ia-ti o slujba suplimentara

Ca sa faci bani suficienti pentru toate activitatile de mai sus, este recomandat sa iti iei un job secundar care poate fi part time sau full time. Te poti angaja foarte usor ca vanzator la un fast food, ajutor de bucatar, receptioner la un hotel etc.

Fa-ti prieteni noi

Pentru ca orice activitate este mai placuta in grup, nu uita sa iti faci noi prieteni. Fii cat mai sociabil cu putinta, da-ti tot interesul la job si lasa un loc de buna ziua. Acum poti lega prietenii pe viata, care te pot ajuta mai tarziu daca vrei sa mai vizitezi tara respectiva.

Ai fost plecat cu work and travel? Ce sfaturi ai pentru cei ce vor sa incerce acest program?

Ultima modificare Luni, 04 Septembrie 2017 15:41
Adm

The Big Boss

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.