"Seinfeld" - o sursa buna pentru a invata despre tulburarile psihice

Scris de 

Studenţii la medicină de la Rutgers Robert Wood Johnson Medical School din Statele Unite ale Americii învaţă despre tulburările psihice urmărind episoade din serialul "Seinfeld" (1990).

Anthony Tobia, un profesor de psihiatrie la Rutgers Robert Wood Johnson Medical School, a apelat la o metodă neconvenţională de a le preda studenţilor cu ajutorul serialului "Seinfeld", scrie Mediafax. Astfel, studenţii la Medicină din anii III şi IV trebuie să urmărească două episoade în fiecare săptămână, pentru a discuta despre psihopatologia demonstrată în fiecare.

 

Studenţii se adună la masă şi analizează episodul difuzat cu o noapte înainte. Marlene Wang, studentă în anul III, spune că acest exerciţiu oferă exemple mult mai practice decât cele dintr-un manual. "În acest fel, îí oferă o imagină mai solidă despre patologie şi nu-ţi oferă doar cuvinte", a spus Wang.

 

Profesorul Tobia a explicat că atunci când ai un grup foarte divers de trăsături de personalitate care se adaptează greu la nivel individual, când ai toţi aceşti prieteni împreună, atunci dinamica este de aşa natură, încât se creează un complot: trăsăturile obsesiv-compulsive ale lui Jerry combinate cu trăsăturile schizoide ale lui Kramer, cu incapacitatea lui Elaine de a avea relaţii serioase şi cu George care este egocentric.

 

Tobia a scris şi o lucrare academică în care analizează cinci dintre iubiţii lui Elaine pentru a explica tulburările delirante.

 

Seinfeld este cunoscut ca "serialul despre nimic". Difuzat în anii '90, a avut nouă sezoane, a fost vizionat de peste 30 de milioane de telespectatori şi i-a adus actorului american Jerry Seinfeld un salariu de 14 milioane de dolari pe episod.

 

Sursa: mediafax.ro, adevarul.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.