Topul locurilor de munca cu limbi straine

Scris de  Dec 10, 2014

Echipa SmartDreamers iti prezinta într-un top ofertele existente în piața muncii dedicate cunoscătorilor diverselor limbi străine, printre care engleza, franceza, germana, rusa, italiana sau chiar poloneza. Din experiența de până acum am învățat că, de multe ori, cunoștințele de limbi străine primează în fața celor specifice unui job, mai ales în cazul limbilor mai puțin comerciale. De ce? E simplu. Angajatorii preferă să își concentreze eforturile pentru a te învăța cu ce se mănâncă o meserie, mai degrabă decât să te învețe de la zero o limbă străină. Pentru că e mai la îndemână, mai rapid și mult mai puțin costisitor.

Germană + engleză:

În Cluj-Napoca, Steelcase e prima care dă undă verde mixului germană – engleză, odată cu poziția pe care o pun la bătaie, cea de Designer Interior with German. Aici, cele mai importante cerințe se referă la studiile în domeniul arhitecturii sau al design-ului, ori o experiență de lucru care să echivaleze. Cifric, e nevoie să fi lucrat până acum cel puțin un an pe o poziție în care să te fi lovit de design-ul interior sau industrial și să ai cunoștințe despre ce înseamnă CAD. Cât despre ce anume vei face concret, vei lucra în strânsă legătură cu echipa de vânzări Steelcase, căreia îi vei furniza diferite servicii de design, printre care și cele legate de aplicații. Aruncă o privire peste anunț dacă crezi că ți se potrivește, pentru a vedea și restul responsabilităților job-ului.

 

Ne stabilim astfel temporar în Iași, unde un nume impunător ne atrage atenția. E vorba de Xerox, care își face loc în top prin anunțul denumit Learning & Dev. Associate with English and German. Administrativ, Resurse Umane, Serviciu Clienți. Cam așa e ”îmbrăcată” poziția în cauză. Destul de intuitiv, aici experiența acumulată în urma diferitelor saricini administrative, cea în serviciul clienți sau Resurse Umane, este un avantaj major de care poți profita ca vorbitor de limbile engleză și germană.

 

Apropo de Resurse Umane, și bucureștenii au opțiuni atunci când vine vorba despre limbile amintite anterior, datorită ofertei prietenilor noștri de la Genpact. Ei caută oameni care să ocupe poziția de Human Resources Officer with German.

 

Engleză + franceză:

Un alt mix căutat de angajatori este reprezentat de combinația engleză și franceză. Că tot am început cu orașul Cluj-Napoca, ne întoarcem acolo și dăm de unul dintre cei mai importanți angajatori din zonă, Emerson, care caută un Customer Service Agent with French pentru următorii 2 ani. Tot 2 ani experiență este necesar să ai și tu pe o poziție în domeniul vânzărilor și, pe lângă diferite cunoștințe din domeniul comercial, cele tehnice din zona IT-ului au și ele o importanță aparte. (Microsoft office, sisteme ErP). Cât despre activitățile pe care le vei avea, CRM, follow up, outband, administrativ, newsletter etc. Asta pe scurt, sintetizând. Mai detaliat, în anunț. 

 

Dacă e Iași, e Veo. Combinația engleză – franceză e ceea ce caută și ei, doar că de această dată este cu și/sau. Așadar, în cazul în care stai bine cu limba engleză și / sau franceză, iar abilitățile tale de comunicare și convingere prin telefon sunt de la excelent în sus, atunci ești aproape de a ocupa un loc la unul dintre birourile lor, ca Agent Achiziții.

 

Engleză + italiană:

Genpact s-a ”calificat” în topul nostru cu un al doilea job, cel de Accounts Receivable with Italian. Fiind mai degrabă pe cunoscutul principiu fapte nu vorbe, în anunț putem vedea, foarte succint dar la obiect, un rezumat al poziției amintite. Așadar, va trebui să utilizezi o aplicație pentru: Ajustări, facturi manuale, note de credite, înregistrare plăți, întreținere cont, baze de date sau diferite alte operațiuni legate de conturi. 

 

Engleză + rusă:

Dacă pe lângă limba lui Shakespeare, o stăpânești și pe cea a lui Dostoievski, atunci Kastamonu s-ar putea să fie interesată de tine. Ei au un job în vânzări, pe o poziție interesantă. E vorba de Area Sales Manager – Ucraina

 

Poloneză:

Poloneza, o limbă nu atât de comercială, că tot aminteam și de astfel de limbi la începutul textului, e cea care îți poate face rost de un ecuson la o companie importantă, precum e Bosch Communication Center. Job-ul pus la bătaie de ei este în Timișoara, cel de Junior Order Management Analyst, acolo unde vei lucra direct cu clienții cărora le vei procesa în SAP comenzile, îi vei informa cu privire la statusul acestora și vei urmări în permanență ca gradul lor de satisfacție să fie unul ridicat.  

 

Franceză:

Fără ca engleza, de această dată, să fie obligatorie, Veo își mai trece un job în top, cel de Asistent Marketing. Aici va trebui să ai bune cunoștințe de SAP și Microsoft Office, să ai abilități bune de a lucra cu cifrele, să fii analitic, curios și să ai capacitatea de a învăța un nou domeniu de competențe. În rest, disponibilitatea pentru formare în Franța pe o perioadă de cel puțin șase luni e necesară, acolo unde îți sunt pregătite diferite training-uri.

 

Engleză + germană, poloneză, rusă, spaniolă, franceză, italiană, turcă:

Un șir impresionant de limbi străine se regăsește în oferta celor de la Wipro. Aceștia au poziții disponibile pe Recrutare, pentru fiecare dintre limbile din subtitlu. Experiența pe care se așteaptă să o ai este de minimum un an în recrutare / resurse umane, având în vedere că vei ”intra în pâine” realizând diferite sarcini administrative, printre care și răspunsuri prin fax, e-mail, internet etc. Salarizare, contract, pensionări, plecări, angajări, traduceri și diverse alte activități vor fi parte din munca ta zilnică.

 

http://smartdreamers.com/blog

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.