Cum sa-ti pastrezi e-mailul curat si organizat

Scris de 

Dacă până acum câțiva ani nu aveai adresă de e-mail sau nu o foloseai niciodată (aveai nevoie doar de ID ca să te loghezi pe Messenger), acum ți-ai dat seama că mail-ul este o unealtă foarte importantă. Primești cursuri de la colegi pe mail, trimiți CV-uri, discuți despre posibile colaborări, primești diferite oferte promoționale... În fond, chiar despre asta vorbim, despre scrisori electronice.

Dar de multe ori inbox-ul tău devine supra-aglomerat. Te trezești dimineața cu 90 de mail-uri necitite, nu știi cu care să începi, te enervezi și le dai Mark as read tuturor. Deși poate printre zecile de promoții la shaorma și croaziere pe Marea Mediterană sau știri de tabloid se ascunde mail-ul pe care l-ai așteptat de o săptămână.

 

Noroc că există o soluție în acest sens! Și Yahoo, dar și Gmail au opțiunea de a filtra mesajele primite. Eu te sfătuiesc să ții în foldere separate mesajele foarte personale, cele despre job sau facultate, update-urile de pe site-uri de știri sau bloguri; să te asiguri că nu vei pierde nimic important.

 

De asemenea, gândește-te de câte ori ai avut inspirație să scrii un articol abia la ora 2 noaptea și ai vrut să îl trimiți chiar atunci editorului, sau când te-ai întors din club și ai vrut să îi scrii un mail lung și romantic fostului sau fostei. Dar imediat te-ai gândit că nu ar fi prea înțelept să îl trimiți la ora aia, să nu afle că erai treaz atunci și, eventual, să tragă concluzii greșite despre tine.

 

Soluția are numele de Boomerang și este un plugin care funcționează pentru Gmail și Outlook. Acesta îți permite să programezi trimiterea unui e-mail la o anumită oră (vestea bună este că în primele 30 de zile îl poți folosi gratuit).

 

Dacă totuși ai apucat să dai click pe Send și acum regreți (ai greșit destinatarul, ți-ai dat seama că ai scris totul la nervi, ai vrut doar să îl salvezi la ciorne), Gmail are opțiunea magică de Undo. Poți activa opțiunea dacă accesezi setările din dreapta sus (Labs – Undo Send – Enable). Apoi, intră la setările generale și alege câte secunde vrei să îți oferi după ce ai apăsat butonul de trimitere (între 5 și 30 de secunde) pentru a repara greșeala. Nu uita să salvezi modificările făcute!

 

O modalitate utilă de a scăpa de mail-urile nedorite (în special de cele promoționale și de tip spam) este Mailinator. De multe ori când te înscrii pe un site, într-un concurs, sau doar pentru a citi un articol/ a da un comentariu, îți este solicitată adresa de e-mail. Dacă nu vrei totuși să îți umpli inutil căsuța de mesaje, o soluție ar fi să completezi o adresă falsă (care ar trebui să conțină ”mailinator.com” după semnul @; nu contează ce introduci înainte – poți inventa pe loc adresa, iar aceasta va fi considerată validă).

 

Totuși, dacă vei avea nevoie de mail-ul de confirmare, te poți loga ușor pe site-ul lor doar cu adresa falsă. Dacă nu, mail-urile trimise la acea adresă se vor șterge automat în câteva ore. Convenabil, nu-i așa? Doar să ai grijă să nu oferi informații personale (număr de telefon, domiciliu, etc.), pentru că Mailinator este public (nu ai nevoie de parolă să te loghezi) și oricine va putea avea acces la ele.

 

Deci adio stres, spam și griji! Măcar în căsuța de e-mail :) 

 

Sursa foto : tistory.com

Isabela Latiș

Absolventă a facultății de Jurnalism, content writer la CampusCluj.ro, pasionată de fashion, publicitate și mediul online. Ador călătoriile, fotografia și cărțile bune.

Website www.bloggerissa.com

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.