Instrumente de studiu online: Studiul in grup

Scris de 

Internetul este plin de site-uri special create pentru nevoile fiecăruia, de la bârfe politice la memes. Chiar și așa, când este vorba de a găsi informații despre un subiect mai serios, dificultatea apare în alegerea informației potrivite. Iată câteva site-uri care oferă informații disticte și resurse foarte bine dezvoltate pentru a crește productivitatea utilizatorilor. Pe lângă instrumentele folosite în cercetare, mai pot fi adăugate multe altele care ne pot fi utile în adunarea și păstrarea informațiilor.

 

Partea III: Instrumente pentru studiul în grup

Dacă ți s-a dat drept cerință să lucrezi într-un proiect de grup sau îți face plăcere să înveți alături de alții, studiul în grup presupune anumite instrumente necesare pentru a face studiul organizat și eficient. Iată câteva site-uri care îți vor fi utile în coordonarea proiectelor și efectuarea unor programe structurate.

 

Slack

Slack este o platformă multifuncțională centralizată, pentru echipe. Aceasta funcționează ca un forum de căutare care poate fi accesat în orice browser de internet sau chiar de pe telefon, pentru a putea lucra oriunde și oricând. Slack integrează zeci de servicii cum ar fi Google Docs, Dropbox, Twitter și IFTTT, astfel încât membrii echipei să includă ceea ce au lucrat individual.

 

OpenStudy

OpenStudy este o colecție de peste un milion de studenți din peste 160 de țări, în care colaborează peste 200 de grupuri de studii, unde se pot afla răspunsuri la întrebări legate de anumite proiecte. Este și o oportunitate de a construi relații cu cei care sunt interesați de domenii similare. OpenStudy este gratuit și permite logarea chiar și cu contul de Facebook.

 

Google Docs

Google Docs este un program Microsoft Word care operează în întregime prin browser-ul tău. Ce face Google Docs perfect pentru studiul în grup este faptul că atunci când creezi un document și distribui link-ul acestuia, membrii grupului pot vedea și edita același document în timp real. Luarea de notițe, scrierea unui ghid de studiu sau chiar scrierea unei prezentări sau lucrări devine din ce în ce mai simplă pentru fiecare persoană a grupului, deoarece fiecare dintre ei își pot adăuga partea cuvenită la timp.

 

KanbanFlow

KanbanFlow este o listă avansată a lucrurilor pe care le ai de făcut, care poate fi utilizată în  mod individual sau în grup. O lista KanbanFlow are colane multiple cu sarcini pe care le poți împărții membrilor grupului, fiecare fiind reprezentat printr-o altă culoare. În calitate de utilizatori, sarcinile pot fi mutate dintr-o coloană în alta, dând astfel celor din grup o imagine completă a modului în care progresează proiectele.

 

Doodle

Doodle este un instrument de planificare, care se leagă de Google, Outlook sau iCalendar, pentru a sugera cum ar trebui planificate întâlnirile. Liderul grupului poate face sugestii cu privire la la întâlniri, iar membrii grupului pot răspunde dacă ora întâlnirii le este favorabilă sau nu.

 

Google Hangouts

Dacă ai nevoie să vorbești față în față, dar nu există posibilitatea de a vă întâlni, Google Hangouts îți oferă sesiuni gratuite video, audio sau text prin care este posibiliă comunicarea în timp real cu ceilalți colegi.

 

Ai pierdut unele din instrumentele noastre de studiu? Citește Partea I și Partea II și rămâi aproape pentru celelalte instrumente care vor urma.

 

 

Sursa foto: tigerbookstore.com

Larisa Lacatus

Sunt stundetă a Facultății de Asistență Socială. Îmi place să fiu înconjurată de oameni de la care am ce învăța. Iubesc romanele polițiste și ciocolata amăruie.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.