Finantare importanta pentru aplicatia yeParking din Cluj

Scris de 

yeParking – prima aplicație de parksharing și furnizor IT de soluții pentru eficientizarea spațiilor de parcare – anunță o primă rundă de finanțare, în parteneriat cu Roca X, urmând ca întregul capital să fie utilizat pentru accelerarea creșterii companiei.

 

Obiectivele yeParking pe termen scurt sunt legate de creșterea ratei de utilizare a aplicației în Cluj-Napoca, extinderea aplicației în celelalte orașe mari din România și înrolarea primelor clădiri de birouri și zone rezidențiale închise în soluția business to business.

 

yeParking funcționează pentru moment în Cluj-Napoca, cu peste 5000 de utilizatori, oferind șoferilor posibilitatea să cedeze temporar, pentru minute sau ore, locul de parcare pe care îl au, către comunitate, optimizând astfel traficul și timpii de căutare a unui loc de parcare.

 

“Interesul Roca X vine ca o confirmare că produsul nostru rezolvă o problemă reală, cu potențial maxim. Planurile de dezvoltare sunt foarte ambițioase și avizează treptat atât orașele mari din România, cât și extinderea în regiune, cu soluția de retail destinată utilizatorilor, care pot contribui la fluidiziarea traficului share-uind și folosind parcările disitribuite, dar și dezvoltarea soluției business to business. Suntem încrezători că fondurile obținute ne vor ajuta să accelerăm și mai mult dezvoltarea”, afirmă Mihai Lodoabă, administrator Digital Republic și co-fondator yeParking.

“yeParking e o soluție smart pentru o problemă presantă a orașelor mari, unde să găsești un loc de parcare devine tot mai dificil, spre imposibil. De aceea suntem încrezători în potențialul aplicației să câștige popularitate în timp record și credem că va deveni cât de curând un Waze al parcărilor, instalat pe toate telefoanele șoferilor din România și nu numai. Ideea din spate e simplă, beneficiile sunt fantastice, motiv pentru care am decis să completăm investiția directă oferindu-ne susținerea și în dezvoltarea zonei business to business a platformei, prin implementarea ei ca metodă de plată în GoToParking, la aeroportul internațional Avram Iancu din Cluj”, a declarat Alexandru Bogdan, Investment Manager ROCA X.

 

Implementarea de soluții rapide, automatizate de plată este unul din beneficiile pe care yeParking le poate aduce operatorilor de parcări de business și/sau retail parkings, degrevându-i pe aceștia de nevoia dezvoltării unor soluții proprietare și de promovare a acestora, direcție în care se pregătește implementarea în premieră a acestei soluții pentru GoTo Parking – parcarea aeroportului din Cluj-Napoca.

 

Experiențe noi de parcare se creionează și în urma discuțiilor avansate avute cu un lanț de Mall-uri național pentru a oferi un Parking Valet digital care să acopere necesitățile clienților lor în zona de parking de la plecarea la shopping și până la plata timpului de parcare.

 

Despre yeParking

yeParking a luat naștere la inițiativa echipei Digital Republic, cu o largă experiență în software și produse digitale, cu sediul în Cluj-Napoca. Urmărind consolidarea soluției și dezvoltarea ei în jurul necesităților din comunitate, yeParking a devenit din luna Decembrie entitate distinctă sub egida yeParking Solutions SRL.

Utilitatea dovedită in comunitate, precum și aprecierile primite în cadrul mai multor evenimente precum CEE Property Forum – Bucharest, PropTech Demo Day – Bucharest, TCIC – Transylvania IT Cluster Event sau How To Web – Bucharest – confirma direcția pozitivă și potențialul soluției yeParking în ceea ce privește park sharing-ul și experiențele de mobilitate din viitor.

 

Citeste si:

---> Suspans si emotie in filmul "Urma" din 6 martie in cinematografe

---> Electric Castle castiga titlul de Best Medium Festival din Europa

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.