Competitia Locala TIFF - un deceniu dedicat talentelor din Cluj

Scris de  Mar 20, 2019

Festivalul Internațional de Film Transilvania(31 mai - 9 iunie 2019) deschide înscrierile pentru cea de-a 10-a ediție a Competiției Locale TIFF. Destinată descoperirii și susținerii talentele locale, Competiția Locală se adresează exclusiv realizatorilor de film originari sau care locuiesc, lucrează sau studiază în orice localitate din județul Cluj.

 

Până pe data de 30 aprilie 2019, clujenii cu pasiune pentru creația cinematografică sunt invitați să-și înscrie filmele în Competiția Locală prin completarea formularului disponibil pe site-ul festivalului, aici. Pot fi înscrise filme cu o durată de maximum 30 de minute, realizate în perioada aprilie 2018 – aprilie 2019. Nu există niciun fel de limitare asupra genului cinematografic sau subiectului abordat pentru filmele înscrise. Proiectele cineaștilor premiați la mai mult de două ediții anterioare nu vor fi acceptate în competiție.

 

Filmele selectate vor fi anunțate până la data de 15 mai. Proiecția lor în fața publicului TIFF 2019 va avea loc în cadrul unui eveniment special, unde va fi anunțat și titlul distins cu Premiul Competiției Locale TIFF. Premiul oferit de Banca Transilvania, în valoare de 1.500 euro, va fi acordat în urma deciziei unui juriu format din trei personalități din mediul cinematografic românesc. Federația Fabrica de Pensule, partener al programului, acordă o Mențiune Specială filmului care abordează subiecte sau probleme relevante pentru comunitatea locală sau societatea contemporană.

 

Una dintre cele mai importante oportunități oferite cineaștilor clujeni, Competiția Locală TIFF a avut o primă ediție în 2010, devenind între timp o platformă de lansare pentru mulți profesioniști din industria cinematografică. Cel mai recent câștigător, Emigranții, filmul semnat de Andra Salaoru, a fost recompensat cu un premiu în valoare de 1.500 de euro, în timp ce Serestely Szilard a primit Mențiunea Specială în valoare de 300 de euro pentru Poftiți, vă rog!.

 

Competiția Locală TIFF 2019, dedicată artiștilor vizuali profesioniști sau amatori din județul Cluj, este organizată de Festivalul Internațional de Film Transilvania, în parteneriat cu Federația Fabrica de Pensule, centru cultural independent dedicat artei contemporane. Leonidas, care, în 2018, a oferit câștigătorului o «bursă lunară» în ciocolată, și cotidianul Făclia se alătură susținătorilor Competiției Locale 2019.

 

Citeste si:

---> Irina Margareta Nistor primeste la Cluj-Napoca Premiul The Woman pentru Intreaga Cariera

---> UTCN va primi 8 studenti straini veniti prin bursa "Eugen Ionescu"

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.