Cum sa iti dai seama ca o persoana este mai desteapta decat tine?

Scris de 

Întotdeauna va exista cineva mai inteligent ca și tine. Poate te gândești că ești cel mai deștept, cel mai cel dintre toți colegii și prietanii tăi, dar ar trebui să cobori cu picioarele pe pământ și să privești mai atent realitatea. Persoanele inteligente se pot recunoște ușor după mici semne distinctive care nu ies neaparat în evidență, numai dacă știi să le cauți. Acum poate te întrebi care sunt aceste semne? Citește articolul următor pentru a le descoperi:

1. Dacă persoana respectivă se află într-o poziție de manager sau de supervizor, el va face orice este necesar pentru a-și ajuta oamenii aflați în subordine să devină mai inteligenți. Acest lucru se materializează prin trimiterea lor la diferite cursuri de formare profesională sau dezvoltare personală. Persoanele inteligente nu se gândesc numai la ele, vor dori în permanență să dezvolte întreaga echipă.

 

2. De obicei, persoanele inteligente sunt cele mai tăcute din cameră. Acestea au învățat din timp că, de multe ori, este mai bine să taci și să asculți, decât să vorbești fără să ai nimic de spus. Aceștia absorb informația ca un burete, luându-și notițe (în scris sau mental).

 

3. Persoanele inteligente știu să se modeleze în funcție de conversație, astfel că ei au cunoștiințe în diferite domenii și pot purta o conversație inteligentă cu mulți oameni. Acest lucru se întâmplă deoarece aceștia sunt interesați de tot ceea ce îi înconjoară și se informează în mod constant despre diferite subiecte actuale și/sau interesante.

 

4. Oamenii inteligenți găsesc întotdeauna un mod eficient de a îmbina munca, viața de familie și interesele sale, astfel că sunt într-o permanentă mișcare. Știu cum să își aranjeze programul astfel încât să le ajungă timpul pentru orice își propun.

 

5. O persoană inteligentă nu îl va face pe cel cu care poartă o conversație să se simtă inferior, știind cum să vorbească și să se comporte cu ceilalți. Oamenii inteligenți știu că întotdeauna va exista cineva mai inteligent decât ei.

 

6. Când lucrurile nu merg bine, oamenii inteligenți nu au tendința de a se bloca în acea stare, ci vor face tot posibilul și tot ceea ce este necesar pentru a ieși din situația respectivă.

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.