Aplicatiile mobile dezvoltate in Cluj iau avant in Europa

Scris de 

Programatorii clujeni au început sa fie remarcați peste hotare. Aplicaţiile mobile dezvoltate de ei sunt apreciate şi folosite de giganţi precum Allianz sau Siemens.

Marius Mailat, absolvent de 37 de ani al Facultăţii de Informatică a Universităţii Babeş-Bolyai, a renunţat la o carieră de peste 10 ani în cadrul unei multinaţionale din Germania şi a decis să îşi ia soarta în mâini. Împreună cu o echipă de 12 programatori clujeni şi trei parteneri din Germania, şi-a deschis propria companie, Appsrise, axată pe dezvoltarea de aplicaţii mobile.

 

A avut succes aproape instant, iar, la un an de la înfiinţare, cifra de afaceri a start-upului său este estimată la 500.000 de euro pentru 2014. Pentru anul viitor, se prognozează o evoluţie de trei ori mai bună, după cum scrie Ziarul Financiar.

 

Aplicaţiile, dezvoltate la Cluj-Napoca, s-au bucurat de succes pe piaţa nemţească, printre cei mai importanţi clienţi ai săi numărându-se giganţi din industria asigurărilor şi a telecomunicaţiilor, precum Allianz sau Siemens.

 

Din nefericire, conaţionalii nu au arătat acelaşi interes, Mailat susţinând că, deşi a colaborat cu câteva companii din ţară, piaţa locală este orientată mai degrabă spre preţ decât spre calitatea aplicaţiilor.

 

Sursa: ziuadecj.realitatea.net

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook