“Noul val” de actrite jurizeaza Competitia de Scurtmetraje Comedy Cluj 2014

Scris de  Sep 29, 2014

Diana Cavallioti, Andreea Vasile și Iulia Verdeș vor juriza cele două secțiuni competiționale de scurtmetraj din cadrul celei de-a VI-a ediții a Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj (10 – 19 octombrie). Cele trei tinere actrițe vor decide câștigătorii din cele 11 scurtmetraje independente și 8 producții studențești aflate în concurs.

Andreea VasileAndreea Vasile este singura actriță din România selectată anul acesta în celebrul program Berlinale Talents din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin. Debutul său a fost marcat de apariția în serialul TV „La urgență” (regia Andrei Zincă). A intepretat roluri în mai multe scurtmetraje studențești și nu numai, iar cel mai recent - „Vacanță la malul mării” (regia Cristina Groșan) – a fost premiat anul trecut la Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo. Are o bogată experiență în materie de programe și seriale TV: „Deschide ochii” – regia Iura Luncașu, „În puii mei” sau „Icomedy”. Cât privește apariția pe marele ecran, Andreea a început cu câteva roluri secundare în „Luna verde” (regia Alexa Visarion) și „Sunt o babă comunistă” (regia Stere Gulea). Toamna aceasta, poate fi văzută pe marele ecran în „Q.E.D.” (regia Andrei Gruzsniczki) și în „De ce eu?”, cel mai recent film semnat de Tudor Giurgiu.

 

Diana CavalliotiDupă debutul în teatru cu rolul Gertrude în “Hamlet”-ul semnat de Laszlo Bocsardi, Diana Cavallioti a jucat pe majoritatea scenelor bucureștene alături de actori mari precum Maia Morgenstern, Emilia Popescu sau Mircea Rusu. În prezent, poate fi văzută pe scena teatrelor Național, Act, Godot Café, Metropolis dar și în celebrele teatre din provincie din Ploiești și Brăila. În materie de film, Diana a colaborat cu cei mai importanți regizori ai momentului precum Cristian Mungiu (“Amintiri din Epoca de Aur”), Cristi Puiu (“Aurora”) sau Anca Damian (“Întâlniri încrucișate”). În 2010 a fost nominalizată la Premiile Gopo pentru cel mai bun rol secundar și pentru premiul “Tânără Speranță”. Apariția în serialul difuzat de ProTV “O săptămânâ nebună” alături de Horațiu Mălăele, Tora Vasilescu și Mihai Constantin i-a adus succesul de public la nivel național.

 

Iulia VerdesLa numai 18 ani, Iulia Verdeș debutează în cinema în rolul principal din lungmetrajul „Elevator”  (regia George Dorobanțu), producție independentă premiată la Karlovy Vary Fresh Film Fest 2008 și la TIFF 2008 (cel mai bun debut). În timpul studiilor din cadrul UNATC, Iulia participă la cele mai importante workshop-uri de actorie de pe continentul american și nu numai, printre care: The Acting Corps (Hollywood), Sarajevo Talent Campus, Nisi Masa sau Generation Campus Moscova. Este cunoscută publicului larg pentru aparițiile în reclame dar și pentru rolurile din serialele TV „În derivă”, „Om bogat, om sărac”, „Pariu cu viața”. Experiența sa diversificată din teatru și televiziune îi oferă șansa de a fi remarcată de producătorii străini veniți în România. Colaborează cu celebrul Terry Gilliam pentru lungmetrajul „The Zero Theorem” și are apariții în producția daneză „KTO” semnată de Manyar Parwani, precum și în „A Good Man” regizat de Keoni Waxman și produs de Steven Seagal.

 

Canalele oficiale ale festivalului:

www.comedycluj.ro

https://www.facebook.com/FestivalulComedyCluj

Tudor Perian

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

articoleplatite.ro

Lasă un comentariu

banner IARNA 300x600

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping