Se redeschide Depozitul de Filme din Cluj @ 19 octombrie

Scris de  Oct 16, 2014

În urma campaniei „Salvați Marele Ecran”, Depozitul de Filme din Cluj-Napoca găzduiește duminică primul eveniment public după reabilitarea susținută financiar de donatori individuali, alături de UniCredit Țiriac Bank. Un târg vintage, spectacole de magie, teatru și muzică alcătuiesc programul zilei de 19 octombrie, intrarea fiind liberă la toate activitățile.

Depozitul de Filme din Cluj-Napoca a trecut prin transformări majore în ultimele luni: spațiul a fost igienizat și împrejmuit, vegetația sălbatică crescută în timp a fost toaletată, molozul îndepărtat, iar clădirile au trecut prin reparații de urgență care să permită desfășurarea unor evenimente în condiții de siguranță. De asemenea, au fost amenajate alei de acces, iar pelicula aruncată pe jos a fost colectată și depozitată.

 

Această intervenție a fost posibilă datorită strângerii de fonduri prin campania „TIFF salvează Depozitul de filme”, care a inclus o componentă de crowdfunding, respectiv donații oferite online de clujeni și oameni din întreaga țară prin platforma WeAreHere, în valoare totală de 2.300 de euro, și o donație semnificativă a UniCredit Țiriac Bank, care s-a ridicat la 7.000 de euro. Scopul acestei campanii a fost pregătirea spațiului pentru a găzdui evenimente publice, ca prim pas spre transformarea lui într-un Muzeu al Filmului, în cadrul proiectului „Salvați Marele Ecran”, susținut de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Victoria Film. Intervenția a fost sprijinită de RADEF România Film, care a susținut activitățile campaniei.

 

Un prim eveniment are loc duminică, când Depozitul de Filme va fi redat circuitului public. Intrarea este liberă la toate activitățile.

 

De la ora 12, programul zilei include concerte, spectacole de magie, piese de teatru, iar seara se va încheia cu un concert-surpriză, la ora 19. Pe tot parcursul zilei, clujenii sunt așteptați la o nouă ediție a Târguțului Vintage, un târg de produse în stil vintage dintre cele mai diferite, de la haine la bijuterii create manual.

 

DJ Paul va asigura fundalul muzical al zilei, iar seara se va încheia cu un concert-surpriză.

 

Campania „Salvați Marele Ecran!” continuă prin platforma online interactivă www.salvatimareleecran.ro, care cartografiază toate sălile de cinematograf din rețeaua aflată în proprietatea statului și prin acțiunile următoare de reactivare a rețelei cinematografice din România.

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.